Ворожа ракета знищила будинок ветерана збірної України: форварду потрібна допомога – фото наслідків «руського міра»

Переглядів 8685
Артем Жилінський Артем Жилінський
4 голоси
Ворожа ракета знищила будинок ветерана збірної України: форварду потрібна допомога – фото наслідків «руського міра»
Юрій Мартинов (зліва). Фото: Google
Херсонського ветерана українського футболу Юрія Мартинова не оминули жахи війни, адже днями в будинок, де мешкали екс-футболіст та його сім’я влучила ворожа ракета.

Мартинов, який є вихованцем херсонського футболу, став першим гравцем української Першої ліги, який представив національну збірну України у відбірковому циклі чемпіонату Європи. Це сталося 25 березня 1965 року в матчі проти збірної Хорватії. Незважаючи на цю видатну подію, цей матч залишився для нього єдиним у складі національної команди.

Протягом своєї кар'єри Мартинов заслужив славу гравця, який залишив значний слід у футболі. Він виступав за рідний Кристал з Херсона, де провів 156 матчів і забив 35 голів, а також за Зірку-НІБАС з Кіровограда, де зіграв 136 матчів і забив 32 голи. В його футбольному резюме також фігурують клуби Нафтовик з Охтирки, Меліоратор з Каховки, Сиріус з Жовтих Вод, СК Миколаїв та польська Варта з Познані.

Після завершення футбольної кар'єри Мартинов спробував себе у тренерській справі, очолюючи Кристал протягом двох років. Однак, потім багатьох років він присвятив себе навчанню дітей у ДЮСШ № 5.

Нещодавно стало відомо, що будинок, де проживає Юрій Петрович разом з родиною, був зруйнований в результаті обстрілу ворожою ракетою. Мартинов та його сім'я перебували вдома під час цього страшного інциденту, і їм вдалося вижити чудом.

Сьогодні ветеран українського футболу змушений звернутися до громадськості з проханням про допомогу. Він потребує фінансової підтримки для відбудови свого житла, оренди тимчасового проживання, придбання необхідних речей та послуг, а також найняття юриста, щоб допомагав йому впоратися з усіма юридичними питаннями, пов'язаними зі страшним інцидентом.

Хто пам’ятає гру нападника і просто має можливість допомогти - будь-ласка зробіть це будь-якою сумою на рахунок  у Приватбанку 5168 7451 1875 1350 Мартинов Юрій Петрович.

X