«Я тут бос»: випускники академії Шахтаря розповіли про ван Леувена, згадавши чорні бутси

Переглядів 537
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Я тут бос»: випускники академії Шахтаря розповіли про ван Леувена, згадавши чорні бутси
Патрік ван Леувен. Фото: ФК Шахтар
Вихованці академії донецького Шахтаря згадали про роботу із новим головним тренером «гірників» Патріком ван Леувеном, що пришов до команди після успішного сезону в Зорі.

Артем Габелок одразу згадав правило ван Леувена про чорні бутси. Гравець зізнався, що це дратувало футболістів.

«За ван Леувена було правило грати тільки в чорних бутсах. Це дратувало всіх футболістів. Купив собі білі бутси – зафарбовуй маркером чи балончиком. Ще нам всім подобався його стиль одягу».

Бека Вачіберадзе сказав, що ван Леувен просто спостерігав за тренуваннями. Також хавбек зрозумів, навіщо тренер Шахтаря змушував футболістів одягати однакові бутси.

«Ван Леувен просто приходив на тренування і слідкував за нами. Про чорні бутси також пам’ятаю: тренуватися та грати тільки в них. Не знаю, чому в нього була така принципова позиція. Напевно, щоб ніхто не виділявся».

Євген Гриценко вважає, що ван Леувен був солідним тренером, який знав, що робив. На думку футболіста, донецький клуб не прогадав із призначенням наставника.

«Ван Леувен був дуже солідний. Як тільки приїхав, то справляв враження людини, яка розуміє що робить. Він мав вигляд, наче «Я тут бос» - і так дійсно було. Він залишив величезний спадок після себе. Мені хочеться подивитися, що в нього вийде з першою командою Шахтаря»

Олег Кудрик зазначив, що ван Леувен був тренером, який приніс в донецький клуб щось нове та свіже. 

«Згадуються чорні бутси та порядок, дисципліна, харчування. Мені подобався такий підхід. Думаю, що в Шахтарі в нього вийде. Подобалася його Зоря, хоча в Шахтарі все буде зовсім по-іншому. Загалом побачимо», — заявили гравці для «Українського футболу».

  • Саме Патріка ван Луевена було визнано найкращим тренером минулого сезону УПЛ.
  • В якості тренер голландець провів 30 матчів у чемпіонаті України (УПЛ): 20 перемог, 4 нічиї, 6 поразок (різниця м’ячів: 61–34). 
  • Раніше ван Леувен був координатором та директором Академії Шахтаря (2006-2013).