«Я в команді як тренер-консультант»: Бабич розповів про свою допомогу українським футболістам

Переглядів 379
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Я в команді як тренер-консультант»: Бабич розповів про свою допомогу українським футболістам
Олександр Бабич. Фото: ФК Фратрія
Відомий український тренер Олександр Бабич влітку працевлаштувався у молодому болгарському клубі Фратрія, який планує наступного сезону заявитись у третій дивізіон національного чемпіонату.

В ексклюзивному інтерв’ю для FanDay.net відомий тренер Бабич розповів, на якій посаді зараз знаходиться в новому клубі та як він допомагає українським футболістам.

«Поки що говорити нема про що. На даний момент я просто допомагаю команді як тренер-консультант.

Фратрія – молодий клуб, йому буквально один рік. Команда зібрана з молодих хлопців, які виїхали з України – Києва, Одеси, Миколаєва, Краматорська. Це в основному гравці команд U-17 та U-18. Тут є дитяча футбольна школа, місцеві хлопці також грають у цій команді. Здебільшого ті, хто не пройшов відбір в академіях клубів Спартак (Варна) та Чорно Море».

Також Бабич розповів про амбіції болгарського клубу.

«Зараз Фратрія виступає на рівні аматорського чемпіонату, але наступного сезону планує заявитись у третю лігу чемпіонату Болгарії. Це аналог української Другої ліги. У клуба є мета вийти на професійний рівень і поступово підніматися з ліги в лігу», — заявив Бабич.

Нагадаємо, що український тренер Бабич раніше очолював одеський Чорноморець і ФК Маріуполь, у першій частині минулого сезону працював у Кривбасі. Влітку минулого року Бабича на посаді наставника криворізької команди змінив Юрій Вернидуб.