«Я в Україні, разом зі своєю країною, зі своїм народом»: Ракицький – про відношення до росії

Переглядів 791
Максим Недавній Максим Недавній
5 голосів
«Я в Україні, разом зі своєю країною, зі своїм народом»: Ракицький – про відношення до росії
Ярослав Ракицький. Фото: ФК Шахтар
Вихованець Шахтаря Ярослав Ракицький, який з 2019 по 2022 рік виступав в росії розповів про його відношення до країни-окупанта та чому грав за зеніт до початку повномасштабної війни росії проти України.

Ярослав Ракицький в інтерв'ю пресслужбі Шахтаря розповів, чому вирішив розірвати контракт з зенітом після початку війни та чому виступав за російську команду.

«Скажу, що я, у першу чергу, футболіст. Футбол – моя робота і справа всього мого життя. І в росії я робив лише те, що грав у футбол. А коли почалася повномасштабна війна 24 лютого 2022 року, то я того ж дня вирішив розірвати контракт і повернутися до України. Цей вчинок і є моєю відповіддю», - зазначила пресслужба Шахтаря.

Також Ярослав розповів, що й уявити не міг такого масштабу агресію.

«Ніхто не міг уявити такого масштабу агресії: що росіяни тисячами вбиватимуть українців, руйнуватимуть наші міста. Якби я знав, що так буде, то ніколи б не поїхав грати до росії! Але 24 лютого розставило все по місцях – в один день усі зрозуміли, що в нас, у цивілізованого світу немає нічого спільного з російською федерацією. Тому я тут, в Україні, – разом зі своєю країною, зі своїм народом. І це моя відповідь на всі запитання».

33-річний Ракицький приєднався до Шахтаря в січні цього року. В складі «гірників» провів 20 матчів, забив два голи та віддав три асиста в усіх турнірах цього сезону.