«Як голкіпера мене це рішення обурило»: Пятов не задоволений суддівством матчів Дніпра-1

Переглядів 2158
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Як голкіпера мене це рішення обурило»: Пятов не задоволений суддівством матчів Дніпра-1
Андрій Пятов. Фото: ФК Шахтар
Андрій Пятов вважає, що арбітри допомагають Дніпру-1 перемагати у чемпіонаті України. 38-річного голкіпера обурило суддівство у поєдинку дніпрян із Колосом (2:1) у 27-му турі.

Андрій Пятов вважає, що використання системи ВАР на матчах Шахтаря та Дніпра-1 до кінця сезону дозволить знизити кількість помилок арбітрів, які можуть вплинути на результати чемпіонських перегонів. Однак стовідсоткової прозорості це все одно не дає.

«ВАР дозволяє уникнути спірних ситуацій на полі та значно підвищує якість суддівства. Згадайте, скільки спірних, сумнівних пенальті було призначено без ВАР останнім часом. Але це не вирішує усі проблеми. Є епізоди, на які робота VAR не поширюється».

Голкіпер Шахтаря навів приклад зі спірним рішенням рефері у матчі Дніпро-1 – Колос (2:1) у 27-му турі УПЛ.

«Привернула увагу рішення арбітра Юрія Іванова, який на 80-й хвилині матчу Дніпро-1 – Колос за рахунку 1:1 призначив вільний удар у штрафному майданчику команди з Ковалівки за затягування часу голкіпером».

Пятов вважає, що арбітр хотів допомогти господарям виграти.

«Я у футболі понад 20 років. Як голкіпера мене це рішення обурило. Арбітри лояльно ставляться до правила шести секунд – у кожному матчі можна знайти кілька подібних епізодів. Іноді підказують: «Вводьте м'яч!». А тут рефері на рівному місці за нічийного рахунку створив гольовий шанс для Дніпра-1», — сказав Пятов для прес-служби Шахтаря.

Нагадаємо, що за три тури до фінішу сезону УПЛ Шахтар посідає перше місце у турнірній таблиці та випереджає найближчого переслідувача Дніпро-1 на два очки. У 29-му турі команди зустрінуться між собою у Львові.