«Ярік так стрибав, що, бувало, об батарею головою бився»: вихованець Шахтаря згадав проживання разом з Ракицьким

Переглядів 1235
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Ярік так стрибав, що, бувало, об батарею головою бився»: вихованець Шахтаря згадав проживання разом з Ракицьким
Ярослав Ракицький. Фото: ФК Шахтар
Граючий тренер львівського Руху-2 Максим Білий згадав веселу історію пов’язану із центральним захисником донецького Шахтаря Ярославом Ракицьким.

Максим Білий розповів про часи свого життя в гуртожитку академії донецького Шахтаря. Граючий тренер згадав одну гру, яки вигадали юнаки поки жили в гуртожитку.

«Багато таких історій було, але найбільше запам'яталась одна. Тоді в гуртожитках не було інтернету, мобільних телефонів. Ввечері не було чим зайнятись, тому я таку гру придумав. 

У нас був тренер воротарів в академії ‒ Артемович по-батькові його було. Ну, я і придумав гру, яку ми назвали «Граємо в Артемовича». Ми брали носки та обмотували їх скотчем, роблячи м'яч. По боках стояло два ліжка, а позаду шторки – це були наші ворота».

Білий згадав, як Ракицький постійно перемагав у цій грі. Бувало навіть таке, що Ярослав настільки був захоплений грою, що бився головою об батерею.  

«Я був Артемичем і типу відбирав воротарів в першу команду, а хто з пацанів приходив до нас в кімнату, то були на перегляді, як воротарі. Ми били той м'яч по кутах і хто ловив ті шкарпетки, то був найкращий. 

Ну і от якраз Ракицький був найкращим. Він взагалі так стрибав, що, бувало, об батарею головою бився. Ярик був просто фантастичний в цій грі, тому недарма він потім потрапив до першої команди», — заявив Білий для сайту «Український футбол».

  • Захисник повернувся до Шахтаря у січні цього року, перейшовши на правах вільного агента із турецького клубу Адана Демірспор.
  • За півроку в УПЛ Ракицький провів 13 матчів, в яких забив один гол та віддав три результативні передачі.
  • Шахтар став чемпіоном України.
  • Ярослав є вихованцем донецького клубу, він грав за першу команду 10 років з 2009-го по 2019 роки, після чого перейшов до російського Зеніта за десять мільйонів євро.
  • Фанати Шахтаря залишилися невдоволеними продовженням контракту Ракицького.