Ярмоленку – 33: найяскравіші моменти у кар'єрі лідера збірної України

Переглядів 545
Дмитро Котков Дмитро Котков
3 голоси
Ярмоленку – 33: найяскравіші моменти у кар'єрі лідера збірної України
Андрій Ярмоленко. Фото: Аль-Айн
Андрій Ярмоленко святкує свій 33-й день народження. Ми вирішили виділити найяскравіші епізоди у кар'єрі українського футболіста на даний момент.

23 жовтня виповнилося 33 роки вінгеру збірної Україна та Аль-Айна з ОАЕ Андрію Ярмоленко.

Наразі Ярмоленко разом із українським тренером Сергієм Ребровим захищають кольори Аль-Айну. А до цього український футболіст встиг зіграти за низку класних команд.

Вихованець чернігівської школи футболу розпочав свою кар'єру в Десні (дев'ять матчів та чотири голи), звідки перейшов у київське Динамо. Спершу Андрій виступав за Динамо-2. За першу команду киян у період з 2008 року до 2017 року Ярмоленко зіграв 228 поєдинків, у яких відзначився 99 голами.

Потім Ярмоленко за 25 мільйонів євро перейшов до дортмундської Борусії. Українець видавав хороші матчі, але закріпитися в основі «джмелів» не зумів, зігравши за німецьку команду 18 поєдинків, у яких він забив три м'ячі.

Після цього за 22 мільйони фунтів стерлігів український футболіст перейшов до клубу АПЛ Вест Хем. У складі «молотобійців» з 2018 року до 2022 року Ярмоленко зіграв 66 матчів, у яких він відзначився вісьмома голами.

Потім у липні 2022 року Ярмоленко перейшов до Аль-Айну до добре знайомого за іграми за Динамо тренера Сергія Реброва. На даний момент Андрій у шести матчах за цю команду забив два м'ячі і зробив два асисти. До речі, напередодні дня народження Ярмоленко забив гол-красень за Аль-Айн.

Головними здобутками Ярмоленка є три перемоги з Динамо у чемпіонаті України. У 2011 році Ярмоленка було визнано найкращим молодим футболістом України. За версією видання «Український футбол» Андрій чотири рази став футболістом року України (2013, 2014, 2015, 2017). Також у сезоні 2016/2017 Ярмоленко з 15 голами в активі став найкращим голеадором УПЛ. Зазначимо, що з 45 голами в активі Ярмоленко на даний момент посідає друге місце в історії найкращих бомбардирів збірної України. У лідера «жовто-блакитних» за цим показником Андрія Шевченка 48 забитих м'ячів. До слова, Ярмоленко взяв участь в трьох Євро. Разом зі збірною України Андрій грав на чемпіонатах Європи 2012, 2016 та 2020 років.

Ярмоленко одружений з дівчиною на ім'я Інна. Пара виховує трьох синів: Івана, Данила та Максима.

X