«Являв собою школу Блохіна - «я, я, я»: ексфутболіст Шахтаря розкритикував колишнього наставника Динамо

Переглядів 14554
Євген Чепур Євген Чепур
3 голоси
«Являв собою школу Блохіна - «я, я, я»: ексфутболіст Шахтаря розкритикував колишнього наставника Динамо
Анатолій Дем'яненко. Фото: Google
Колишній вінгер Волині, Полтави і Насафа Андрій Яковлєв поділився спогадами про свій період роботи під керівництвом українця Анатолія Дем'яненка.

Андрій Яковлєв весь 2010-й рік провів в узбецькому Насафі. У цьому клубі йому вдалося попрацювати чотири місяці з Анатолієм Дем'яненком, який очолив клуб у серпні 2010 року.

Вінгер зізнався, що його розчарували методи роботи екс-зірки Динамо, оскільки він був зациклений тільки на собі.

«Це був уже другий мій тренер в Узбекистані. Ні, не сказав би, відносини були суто професійними. Анатолій Васильович являв собою школу Лобановського, я б сказав навіть - школу Блохіна - «я, я, я», і нікого особливо, окрім себе, не бачив. Але, звичайно, він особистість, і досяг вершин у футболі. 

Яковлєва здивував той факт, що після його відходу Дем'яненко зумів виграти Кубок Азіатської конфедерації футболу, оскільки команда Насафа була не дуже сильною на той момент.

«Треба сказати, що коли я залишив Насаф, він виграв в Азії другий за значимістю кубок, на кшталт нашого кубка УЄФА. Мене це дуже здивувало. Клуб не здавався таким вже видатним», - розповів Яковлєв в ексклюзивному інтерв'ю для сайту FanDay.net.

Дем'яненко працював у Насафі з серпня 2010-го по серпень 2012-го року.

Український фахівець за два сезони встиг виграти Кубок АФК (2011) і посісти третє місце в узбецькому чемпіонаті (2011).