«З великою часткою ймовірності - так»: юрист – про санкції з боку УЄФА/ФІФА через включення кримських клубів до чемпіонату рф

Переглядів 1207
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«З великою часткою ймовірності - так»: юрист – про санкції з боку УЄФА/ФІФА через включення кримських клубів до чемпіонату рф
Фото: УЕФА
Спортивний юрист Микита Сидоренко детально пояснив, що загрожує російському футболу через включення кримських клубів до свого чемпіонату і перерахував ймовірні санкції.

В ексклюзивному інтерв’ю для FanDay Микита Сидоренко ґрунтовно пояснив, які міри покарання може впровадити ФІФА/УЄФА щодо російського футболу, якщо РФС вирішить включити кримські команди до своїх внутрішніх змагань. 

 «З великою ймовірністю – так. І тут або УЄФА/ФІФА підуть шляхом від «найменшого до найбільшого», що їм властиво: заборона на проведення навіть товариських матчів/турнірів на території Росії, заборона на міжнародні трансфери та зупинка різних виплат на розвиток футболу, або відразу, як це передбачено положенням Статуту, що ми згадали раніше – винятком із членів ФІФА», — сказав Сидоренко.

В Українській асоціації футболу чітко назвали команди, які росія має намір інтегрувати у власні національні першості:

  • ФК Севастополь (Севастополь)
  • ТСК-Таврія (Сімферополь)
  • Рубін (Ялта)
  • Океан (Керч)

Раніше УАФ офіційно зверталися до керівництва ФІФА та УЄФА щодо спроб росії інтегрувати до своїх чемпіонатів команди з тимчасово окупованого Криму.

  • УЄФА після анексії Криму 2014 року наділив захоплений півострів особливим статусом, де місцеві команди можуть грати в чемпіонаті, який проводить Кримський футбольний союз.
  • З початком повномасштабного військового вторгнення в Україну всі команди з росії були усунені від міжнародних турнірів під егідою ФІФА та УЄФА.