«Розглянути позбавлення членства у ФІФА та УЄФА»: УАФ відреагувала на можливий перехід кримських клубів до РФС

Переглядів 1512
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
«Розглянути позбавлення членства у ФІФА та УЄФА»: УАФ відреагувала на можливий перехід кримських клубів до РФС
Будинок футболу. Фото: Google
В Українській асоціації футболу заявили, що офіційно зверталися до керівництва ФІФА та УЄФА щодо спроб росії інтегрувати до своїх чемпіонатів команди з тимчасово окупованого Криму.

Представники УАФ оприлюднили зміст листа президенту Європейської асоціації футболу (УЄФА) Александру Чеферіну з проханням у фактично категоричній формі не допустити переходу клубів з Криму до чемпіонатів країни-терориста.

«Бажання чиновників із країни-агресора залучити до змагань на території російської федерації команди з тимчасово окупованого Криму не залишилося поза увагою Української асоціації футболу.

Останні півроку УАФ неодноразово реагувала на такі ганебні ініціативи, підтверджуючи свою позицію в офіційних листах на адресу президента ФІФА Джанні Інфантіно та президента УЄФА Александера Чеферіна», – йдеться у зверненні УАФ.

В Українській асоціації футболу чітко назвали команди, які росія має намір інтегрувати у власні національні першості:

  • ФК Севастополь (Севастополь)
  • ТСК-Таврія (Сімферополь)
  • Рубін (Ялта)
  • Океан (Керч)

УАФ закликала вищі футбольні органи вжити всіх можливих правових, щоб не допустити кримські команди до турнірів Росії. Також уповноважені представники УАФ пропонують взагалі позбавити членства Росії.

«Усі ці команди походять з території, якій УЄФА надав особливий статус у 2014 році. Дозвіл на проведення таких дій фактично демонструє зневагу до позиції та рішень ФІФА та УЄФА, толерантність до військових злочинів Російської Федерації по Україні.

Звертаємось до ФІФА та УЄФА з проханням розглянути можливість позбавлення РФС членства у ФІФА та УЄФА через доведену невідповідність вимогам статутів керівних органів світового та європейського футболу та цінностям всесвітньої футбольної родини», – написали в УАФ.

  • На початку червня футбольна національна ліга (ФНЛ) Росії ухвалила рішення видати атестат ФК Севастополь;
  • Очікується, що кримську команду буде заявлено на змагання Другої ліги, яка є третім дивізіоном чемпіонату Росії;
  • Після анексії Криму в 2014 році місцеві клуби не могли виступати в чемпіонатах РФ, оскільки було накладено санкції від УЄФА;
  • З початком повномасштабного військового вторгнення в Україну всі команди з росії були усунені від міжнародних турнірів під егідою ФІФА та УЄФА.