«За Шевченком бігають п’ять няньок»: Зозуля розповів, як екстренер збірної налаштовував проти нього гравців

Переглядів 13715
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
5 голосів
«За Шевченком бігають п’ять няньок»: Зозуля розповів, як екстренер збірної налаштовував проти нього гравців
Роман Зозуля та Андрій Шевченко. Фото: УАФ
Колишній гравець збірної України, а нині форвард іспанського ФК Райо Махадаонда, Роман Зозуля розповів про свої стосунки з екстренером синьо-жовтих Андрієм Шевченко.

Колишній нападник національної команди Роман Зозуля має неоднозначне ставлення до екстренера збірної України Андрія Шевченка.

Гравець критикував Андрія Миколайовича за те, що той сидів поруч з відомим сербським тенісистом Новаком Джоковичем на півфінальній грі Ліги чемпіонів між Інтером та Міланом (2:0). Також Роман засуджував Шевченка за фотографію з президентом ФІФА Джанні Інфантіно.

«Ти не маєш права спілкуватися з тим, хто підтримує Росію. Пост з Шевченком був про те, що досить робити такі помилки, це вже не вперше. Ти лідер думок, приклад для українців за кордоном і ти робиш такі помилки... Я хотів це донести, щоб люди зняли рожеві окуляри».

Також Зозуля згадав про невдалий похід Шевченка в Національний олімпійський комітет України.

«Ти йдеш в НОК, знаючи, що поряд з тобою будуть колишні члени Партії Регіонів. А потім вмикається дурачок: «Я не знав, не бачив, я футболіст, граю в футбол». Він не знав, що веде бізнес з Романом Абрамовичем? І це ми знаємо завдяки журналістам, якби вони не «копали», то все далі б так і працювало».

Футболіст розчарований поведінкою Андрія Миколайовича за кордоном.

«Таке відчуття, що коли він знаходиться в Україні, що за ним бігають п'ять няньок, які фоткають його, знімають. Правильно встань, правильно скажи, так можна, так не можна. Картинка супер. Тільки перетинає кордон і починається все це. Як так можна? За це просто болить».

Роман Зозуля. Фото: Instagram

Зозуля відповів на закиди, що він критикує Шевченка за те, що той не викликав його до збірної України.

«Я сам відмовився від збірної. Написав у себе в пості, що відмовляюся від збірної. Чого? Бо я прекрасно розумів, що якщо мене і викликатимуть, то Шевченко триматиме мене на трибуні. Я такого не хотів».

Як розповідає Роман, то перед публікацією заяви про призупинення виступів за збірну він телефонував наставнику команди. Своє оголошення нападник зробив у травні 2017 року.

«Перед публікацією я зателефонував Шевченку і запитав: «Андрій Миколайович, я хочу написати пост, що відмовляюся від збірної поки не маю ігрової практики. Коли буду грати, то Вам вирішувати чи викликати мене». Він сказав: «Супер! Ти мужик, звичайно пиши пост». А потім мені казали хлопці, що Шевченко ходив та розповідав їм, що Зозуля такий поганий, нас кинув», – розповів Роман в інтерв'ю ютуб-каналу Sport Arena.

  • У минулому сезоні 33-річний нападник провів 18 поєдинків за Райо Махадаонда, в яких відзначився одним забитим м'ячем.
  • Зозуля разом з Шевченком провели в київському 20 матчів: по одному асисту один на одного.
  • Під керівництвом Андрія Миколайовича Роман провів чотири гри в збірній України: дві перемоги, дві нічиї та одна результативна передача.