Забуті гравці в Європі, які вигравали Кубок УЄФА: два екс-гравці Шахтаря потрапили до неординарного рейтингу

Переглядів 1480
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
Забуті гравці в Європі, які вигравали Кубок УЄФА: два екс-гравці Шахтаря потрапили до неординарного рейтингу
Вілліан та Фернандіньо. Фото: ФК Шахтар
Колишні футболісти донецького Шахтаря Фернандіньо та Вілліан, були включені до списку забутих гравців в Європі, які коли-небудь вигравали Кубок УЄФА, що був реорганізований у Лігу Європи у 2009 році.

У фіналі Ліги Європи, який відбувся вчора, Севілья здолала Рому у серії післяматчевих пенальті і вже в сьомий раз стала переможцем цього єврокубкового турніру, що був створений на базі Кубка УЄФА.

Фернандіньо та Вілліан, бразильські півзахисники, які грали за Шахтар, потрапили до цього списку, яке склало видання Squawka. «Гірники» виграли Кубок УЄФА у 2009 році, перемігши в фіналі німецький Вердер з рахунком 2:1. Варто зазначити, що нащодавно була річниця цієї історичної перемоги.

Також до цього списку включили двох футболістів з країни-агресора. Юрій Жирков став переможцем єврокубка у сезоні 2004/05 з московським ЦСКА, а Андрій Аршавін здобув престижний трофей з петербурзьким Зенітом три роки потому.

  • Фернандіньо, якому наразі 38 років, виступав за Шахтар з 2005 по 2013 рік і провів у команді 284 матчі, в яких забив 53 голи і зробив 50 результативних передач. 
  • Вілліан, 34-річний бразилець, був членом "гірників" з 2007 по 2013 рік. Він зіграв 221 матч, в яких забив 37 голів та зробив 63 асисти.
X