«Завжди «тягнули мазу» за молодших»: екс-гравець Динамо згадав, як допомагав Зінченко у розбірках

Переглядів 7811
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Завжди «тягнули мазу» за молодших»: екс-гравець Динамо згадав, як допомагав Зінченко у розбірках
Олександр Зінченко. Фото: Арсенал
Колишній футболіст київського Арсеналу та Динамо 2 Олександр Єрмаченко поділився спогадами про спільне перебування з Олександром Зінченком у іллічівському Моноліті.

Олександр Єрмаченко з 2007 до 2009 року перебував у складі Моноліту з Іллічівська (тепер Чорноморськ). Водночас там грав і лівий захисник Арсеналу Олександр Зінченко.

«З нами був Олександр Зінченко, з яким я дуже добре спілкувався. Я бачив, як із нього робили футболіста. У нього, безумовно, одразу був талант, але дуже правильно, що він потрапив саме до Моноліту, це дало йому великий крок у майбутнє.

Зінченко на кілька років молодший за мене, але ми жили всі разом на невеликій базі. Тоді не було комп'ютерів, телефонів, тож усі виходили грати у футбол увечері».

Також Єрмаченко поділився подробицями розбірки з місцевими, оскільки практично усі учні Моноліту були приїжджими, іноді виникали конфлікти з однолітками з Іллічівська, де була база клубу. У таких «розбірках» могли брати участь близько 200 осіб.

«У Моноліті ми навчалися у звичайній школі – було багато сутичок із місцевими. Я був капітаном у своїй віковій категорії, тож молодші хлопці, включаючи Зінченка, завжди приходили до мене, коли були якісь розбірки.

Ми завжди «тягнули мазу» за молодших та вирішували проблеми, коли це було потрібно. У нас тоді у Моноліті був просто дуже класний колектив, усі дружили сім'ями», – розповів Єрмаченко в інтерв'ю «Українському футболу».

Нагадаємо, Зінченко перебував у Моноліті з 2008 до 2009 року. Далі він перебрався до академії донецького Шахтаря.