«Заїжджає «бобік» і виходять офіцери»: як Димінський натравив військомат на експівзахисника Карпат

Переглядів 24055
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
11 голосів
«Заїжджає «бобік» і виходять офіцери»: як Димінський натравив військомат на експівзахисника Карпат
Смалійчук і Димінський. Фото: ФК Карпати
Ексхавбек львівських Карпат Юрій Габовда розповів, який тиск створив на нього колишній власник та почесний президент клубу Петро Димінський через підписання попереднього контракту з Дніпром.

Колишній півзахисник львівських Карпат (2006-2011) Юрій Габовда розповів, як президент та власник клубу Петро Димінський влаштував «полювання» на гравця, який підписав попередній контракт з Дніпром влітку 2011 року.

«Ми домовилися з Димінським про новий контракт на п'ять років, потисли руки. Проте контракт так і не підписується, я мало граю і тут Дніпро запропонував угоду і я прийняв їхні умови. Підписав попередній контракт і про це дізналося керівництво Карпат».

Молодого півзахисника відрахували з університету після чого на тренування приїхали офіцери з військкомату.

«Почався дуже великий тиск. У мене залишався місяць до отримання диплома і тут надійшов дзвінок з університету, і мені повідомили, що я відрахований. Про першу команду я вже забув, тому тренувався з дублем і тут на футбольне поле заїжджає «бобік» і виходять офіцери».

Офіцери все тренування чекали на Габовду та пішли з ним навіть у душ аби той не втік.

«Офіцер почав намагатися вручити мені повістку, через те, що мене вже відраховано з університету. Я сказав, що не буду її брати. Він почав говорити, що тоді в мене будуть проблеми, але я відмовився знову.

Я потренувався – а вони весь цей час чекали на мене – і вони пішли зі мною спочатку в роздягальню, а потім і в душ. Хлопці обурилися, але офіцери відповіли, що їм треба слідкувати за мною, щоб не втік. Я миюся в душі, а він на мене дивиться».

Через деякий час полювати на Габовду почала вже приватна охорона клубу, яка шукала його біля батьківського дому.

«Потім приїхав адвокат з яким ми поїхали розбиратися в прокуратуру. Вони там все якось зам'яли і я пішов. Я подзвонив у Дніпро до Стеценка (ексгендиректор клубу) та розповів йому про ситуацію. Він сказав їхати до них, що вони все вирішать, але я відмовився та поїхав в Мукачево до батьків.

Через якийсь час вночі мені подзвонив Роберт Гегедош, якого схопили люди з охорони Карпат, переплутавши зі мною та розповів, що мене шукають. Їх машина чекала мене під батьківським будинком, але батькові вдалося їх переконати, що полетів до Туреччини».

Врятувати Юрія від охоронців клубу вдалося завдяки тому, що Габовду затримала поліція.

«Я вже сів їхати до матері в лікарню і тут виїжджає їх чорний Lexus. Попросився хоча б відвідати матір у лікарні, а сам у дорозі почав думати, що робити. Чоловік сестри, який працював у поліції, сказав, що мене нібито запакують і відвезуть в прокуратуру, щоб відірватися від них, бо вони сиділи під дверима.

Потім у палату зайшли поліція, мене запакували та відвезли у відділок. Охоронці обурилися та поїхали за нами. У саму будівлю їх не пустили й мене вивезли через чорний вихід», – розповів Габовда у програмі «Сам на Сам» на YouTube-каналі «Брутальний футбол».

  • Габовда в період з 2010 по 2011 та у 2014 рр. провів за Карпати 19 матчів, забив три голи та оформив один асист.
  • Димінський був власником Карпат з 2001 року до 2020 року.
  • З 2017 року бізнесмен перебуває за межами України. Влітку того ж року він став винуватцем смертельної ДТП.