Збірна Уругваю з Хоменченком виграла чемпіонат світу (U-20): попереднім тріумфатором була Україна Петракова

Переглядів 3602
Дмитро Котков Дмитро Котков
3 голоси
Збірна Уругваю з Хоменченком виграла чемпіонат світу (U-20): попереднім тріумфатором була Україна Петракова
Збірна Уругваю - чемпіон світу. Фото: Google
Національна команда Уругваю здобула титул чемпіона світу (U-20). За уругвайську команду в фінальному матчі зіграв футболіст з українським прізвищем.

Збірна Уругваю виграла у національної команди Італії в фіналі чемпіонату світу-2023 (U-20). Переможним голом за латиноамериканців відзначився на 86 хвилині Родрігес. Уругвай завдяки цьому точному удару переміг з рахунком 1:0.

Цікаво, що в фіналі за уругвайську команду зіграв 19-річний півзахисник з українським прізвищем Сантьяго Хоменченко, який вийшов на заміну на 90+6 хвилині.

На даний момент в інтернеті немає інформації про українські корні цього футболіста, але його прізвище вказує на зв'язок з Україною. Повне ім'я цього гравця - Сантьяго Дам'ян Хоменченко Б'янкі. На клубному рівні він захищає кольори легендарного Пеньяроля. У родині Хоменченків загалом десятеро дітей, а Сантьяго є наймолодшим.

Сантьяго Хоменченко грає за Уругвай проти Евадора. Фото: Google

На мундіалі-2023, бронзовим призером якого став сенсаційний Ізраїль, українська збірна не була представлена.

  • Для уругвайців це перший подбіний успіх в історії.
  • Рекордсменами в плані перемог на мундіалях (U-20) є Аргентина, у якої шість трофеїв, та Бразилія, яка має п'ять титулів.
  • Попереднім чемпіоном світу була збірна України, яка з тренером Олександром Петраковим вперше в історії виграла мундіаль у 2019 році.
  • Наразі Олександр Петраков очолює збірну Вірменії, а багато гравців з тієї чемпіонської збірної вже захищають кольори основної команди жовто-синіх.