Жеваго не буде перейменовувати яхту «Z»: власник Ворскли пояснив свою позицію

Переглядів 680
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Жеваго не буде перейменовувати яхту «Z»: власник Ворскли пояснив свою позицію
Костянтин Жеваго і його яхта "Z". Колаж Google
Почесний президент Ворскли Костянтин Жеваго прокоментував ситуацію щодо своєї шикарної яхти, яка носить ім'я, як і деяка військова техніка російських окупантів - «Z».

У 2014-му році компанія Amels на замовлення Костянтина Жеваго побудувала яхту «Z», яка відсилає до першої літери прізвища бізнесмена в англійській транслітерації. Згідно з інформацією профільних сайтів, її актуальна вартість перебуває на рівні 70 млн доларів.

Костянтин Жеваго в інтерв'ю для Форбс заявив, що вибір російських окупантів літери «Z» для позначення своєї військової техніки не вплине на найменування його яхти.

«Так сталося, що путін зі своїми військовими нелюдами, які вчиняють агресію проти України, намалювали букву «Z» на військовій техніці. Могли також намалювати і «О», і «W» , і решту всього. Але це не означає, що я маю перейменовувати все, що я маю з цією літерою, зокрема й моє прізвище.

Прізвища Зеленського і Залужного також починаються з літери «Z». Це не означає, що вони повинні змінювати прізвища і ставати якимись іншими людьми», - сказав Жеваго в інтерв'ю Форбс.

Раніше Жеваго заявляв, що він фінансово підтримує Ворсклу з 2004 року і продовжуватиме це робити й надалі.

X