Зіграти за збірну не встиг, але медаль отримав: Білецький святкує свій День народження

Переглядів 1071
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Зіграти за збірну не встиг, але медаль отримав: Білецький святкує свій День народження
Максим Білецький. Фото: Google
Сьогодні відзначає день народження Максим Білецький – футболіст, який залучався до збірної України, але в офіційних матчах на полі не з'явився.

1980 рік — у Ромнах Сумської області народився український захисник і півзахисник Максим Білецький. Доля розпорядилася так, що левову частку своєї кар'єри він провів за кордоном. Вже у шкільному віці потрапив до академії московського ЦСКА. Там же й розпочав свої дорослі виступи аж до 21 року.

 Особливо чудово розкрився у ФК Москва, де провів п'ять продуктивних років. Провів сезон за Ростов. Після чого спробував сили та в Україні — в одеському Чорноморці (2007–2009). Догравав у Шиннику.

2005 року викликався до національної збірної України. Був у запасі у відбірному матчі із Казахстаном. Брав участь у двох підготовчих зустрічах. Хоча не зіграв жодного матчу у відборі до ЧС-2006, заслужив звання майстра спорту України міжнародного класу та державну нагороду. З нагоди виходу збірної на чемпіонат світу отримав медаль «За працю та звитягу». Завершив виступи у 2014 році.

X