«Зінченко був слабшим за Коваленка»: експерт зробив непопулярну заяву і назвав ідеальний чемпіонат для Віктора

Переглядів 2725
Олександр Калінін Олександр Калінін
1 голос
«Зінченко був слабшим за Коваленка»: експерт зробив непопулярну заяву і назвав ідеальний чемпіонат для Віктора
Віктор Коваленко, фото: ФК Спеція
Півзахисник Спеції Віктор Коваленко все ніяк не може знайти себе у італійській команді, де він являється гравцем ротації і не має багато ігрового часу.

Після свого переходу з Шахтаря до Аталанти у лютому 2021 року Віктор Коваленко так і не став повноцінно «своїм» у Серії А ні в бергамському клубі, ні у Спеції, де він виступає на правах оренди.

Український тренер Віталій Левченко порівняв Віктора з його колишнім одноклубником по Шахтарю – захисником Арсеналу Олександром Зінченком. Експерт вважає, що Коваленко все ще не може знайти свою позицію на полі.

«Зінченко за потенціалом був слабшим за Вітю, але за рахунок шаленої праці, бажання, він закріпився в Ман Сіті, а зараз став лідером Арсеналу. Цей приклад є показовим: один не звертає увагу на інших і йде до своєї мети, а інший психологічно не витримує, щоб показати, наскільки може класно грати у футбол».

Олександр Зінченко, фото: ФК Арсенал

Левченко впевнений, що, якщо хавбек захоче покинути Серію А, то йому варто спробувати себе у Ла Лізі.

«Думаю, що Віті підійшла б Іспанія, де сильно не думають над тактичними нюансами, футбол більш технічний. Там гравцям більше дають змогу імпровізувати. Є сенс там спробувати себе, якщо буде така можливість. Для Віктора зміна Італії на Іспанію піде на користь», – заявив експерт в інтерв’ю FanDay.net.

В поточному сезоні на рахунку Коваленка 18 поєдинків за Спецію у чемпіонаті та Кубку Італії.