Зінченко стане чемпіоном, а Миколенко потрапить до Чемпіоншипу: суперкомп'ютер спрогнозував підсумки АПЛ

Переглядів 1183
Євген Чепур Євген Чепур
0 голосів
Зінченко стане чемпіоном, а Миколенко потрапить до Чемпіоншипу: суперкомп'ютер спрогнозував підсумки АПЛ
Олександр Зінченко. Фото: Арсенал
Суперкомп'ютер розрахував залишок сезону АПЛ, щоб з'ясувати, де команди закінчать чемпіонат. У контексті українців, на хороші новини очікують лише Олександра Зінченка, а погані – Віталія Миколенко та Михайла Мудрика.

Вчені з Bettingexpert використовували суперкомп'ютер, щоб передбачити, що відбудеться в частині сезону АПЛ, що залишилася.

Вони взяли до уваги безліч статистичних метрик і запустили моделювання 100 000 разів, щоб визначити найімовірніші сценарії.

Згідно з розрахунками, чемпіоном Англії стане Арсенал Олександра Зінченка. Імовірність такого результату оцінюється у 77,7%.

Челсі Михайла Мудрика пророкують десяте місце за підсумками сезону. Їхні шанси потрапити хоча б у топ-6 оцінюють – у 1,1%. У шанси влучення синіх у топ-4 не вірять абсолютно.

На жаль, Евертону Віталія Миколенка та Борнмуту Іллі Забарного прогнозують виліт. Імовірність залишити АПЛ для «ірисок» становить – 60,9%. Шанси на такий результат для «вишень» – 67,3%.

Зазначимо, що Арсенал нині займає перший рядок у чемпіонаті. Челсі розташувався на десятій позиції. Евертон і Борнмут на даний момент перебувають у зоні вильоту на 18-му та 20-му місці відповідно.

X