«Зоря при ньому бігла»: Вірт впевнений, що ван Леувену треба дати час у Шахтарі

Переглядів 821
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Зоря при ньому бігла»: Вірт впевнений, що ван Леувену треба дати час у Шахтарі
Патрік ван Леувен. Фото: ФК Шахтар
Колишній наставник рівненського Вереса Юрій Вірт поділився своїми думками щодо розвитку донецького Шахтаря під керівництвом Патріка ван Леувена після поразки в матчі з Порту.

Юрій Вірт вважає, що торішня Зоря під керівництвом ван Леувена була однією із найкращих команд в УПЛ. Ця команда демонструвала, що може бігти, пресингувати і бути на топ-рівні.

«Зоря під керівництвом ван Леувена у минулому сезоні по грі була однією з найкращих команд УПЛ, якщо не кращою. Зоря при ньому бігла, пресингувала, багато забивала, була поставлена гра – топ-рівень». 

На думку екстренера Вереса, Шахтар не виглядає єдиним механізмом. Ван Леувен не може повністю переглянути колектив через травми, тому Вірт впевнений, що новому наставнику треба час. 

«Я вважаю, що зараз головна проблема Шахтаря в тому, що немає цілісності. Тренер не може зібрати повну команду через травми. Нехай хоч місяць попрацює з 25 футболістами. Ван Леувену потрібно дати час, а тоді вже будемо щось вимагати», — сказав фахівець для сайту «Український футбол».

  • В іншому матчі групи каталонська Барселона розгромила бельгійський Антверпен із рахунком 5:0.
  • Донецька команда в наступному поєдинку зустрінеться з Антверпеном на виїзді (04.10).
  • До цього «гірники» на внутрішній арені зустрінуться з львівським Рухом (23.09) та полтавською Ворсклою (30.09) в рамках УПЛ, а також із рівненським Вересом у Кубку України (26.09).