Віталій НЕДІЛЬКО «Складно щось додати до слів Кравченка»

Переглядів 621
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Ситуацію в луцькому клубі, який через санкції ФІФА перемістився з п’ятого на дев’яте місце в турнірній таблиці, прокоментував «УФ» голкіпер «Волині»

Зараз уже можна говорити: коли на початку минулого тижня кореспондент «УФ» робив інтерв’ю з В’ячеславом Шарпаром, той просив опублікувати його слова якомога пізніше. Це прохання стало зрозумілим, коли на вихідних він уже перестав бути гравцем «Волині» і підписав контракт з казахстанським «Атирау», де, до речі, виступає ще один екс-футболіст «Волині» Володимир Аржанов. Після підписання контракту Шарпар відмовився пояснити, чому саме згодився на такий варіант продовження кар’єри. Але в інтерв’ю нашому виданню він трохи привідкрив завісу, що заборгованість по зарплаті лише накопичується. Не виключено, що на рішення футболіста вплинув і разючий вердикт ФІФА зняти з луцького клубу 12 очок за борги перед колишніми футболістами Іссою Ндоє і Душаном Савичем. Лише можна здогадуватися, що відчуває футболіст, коли він всю першу частину сезону б’ється на полі, ризикує своїм здоров’ям заради команди, замість грошей отримує лише обіцянки, а потім в один момент клуб ще й лишається, умовно кажучи, чотирьох перемог або 12 нічиїх! І це за борги ще п’ятирічної давнини!

Що стосується фактурного голкіпера Ндоє, який запам’ятався вкиданнями м’яча на 50–60 метрів від воріт, то влітку 2011 року сенегалець проігнорував збори луцької команди, і, незважаючи на чинний контракт, виїхав у невідомому напрямку. «Волинь» подала документи на його дискваліфікацію. У свою чергу, голкіпер в 2012 році опинився в складі тодішнього новачка бундесліги «Гройтер Фюрта». У тому ж році через заборгованості по зарплаті він подав на «Волинь» позов в Палату спорів ФІФА і виграв справу, за якою український клуб зобов’язаний був виплатити футболісту близько 900 тисяч доларів. Македонський нападник Савич залишив Луцьк влітку 2013 року, після року, проведеного в Луцьку. Пояснюючи свій вчинок, Душан відзначив, що чотири місяці не отримував зарплату, відправив лист в клуб з вимогою погасити борг, проте відповіді або якоїсь реакції не було, тоді він звернувся до ФІФА і в односторонньому порядку розірвав контракт. До речі, крім боргів перед легіонерами, фінансові претензії до «Волині» також висували українці Сергій Пилипчук та Максим Старцев, але вони не подавали скарги у ФІФА й погодилися на поетапне погашення заборгованостей.

Після рішення ФІФА «Волинь» у турнірній таблиці опустилася з п’ятого місця на дев’яте. На п’яте місце перебралася «Ворскла», якій поменшало конкурентів за місце в єврокубках.

За словами гендиректора прем’єр-ліги Петра Іванова, прийняті санкції не звільняють луцький клуб від необхідності розрахуватися з наявними боргами, однак якими можуть бути подальші санкції до «Волині» у прем’єр-лізі поки не прогнозують: «На даний момент ми отримали лист з ФФУ за підписом першого віце-президента ФФУ Олександра Бандурка, в якому повідомляється, що з «Волині» необхідно зняти двічі по шість очок за невиконання рішень від 3 лютого 2015 року і 9 жовтня 2015 року. Ми відреагували на цей лист, і внесли зміни в таблицю прем’єр-ліги».

Відзначимо, що, окрім Шарпара, на збір з «Дніпром» вирушили Сергій Політило і Олександр Кобахідзе. За словами голкіпера волинян Віталія Неділька, більше ніхто з футболістів не залишив команду.

— Володимир Польовий і Сергій Кравченко, які належать «Дніпру», нікуди не пішли і далі з нами працюють, — зауважив Неділько. — Зараз займаємося в Луцьку, і про збір у Туреччині поки жодної конкретики. У клубі пояснюють, що намагаються вирішити це питання. Чекаємо. Як сприйняли звістку про позбавлення «Волині» 12 очок? Складно щось додати до слів Сергія Кравченка, що через цю ситуацію незрозуміло за що боремося. Залишається далі тренуватися і готуватися до відновлення сезону. Але хочеться вірити, що все покращиться, в тому числі й питання з виплатою заборгованостей.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X