Ексклюзив

«Рухмен – справжній монстр»: найкращий гравець вересня в УПЛ Таллес – про голи Зорі, Козловського та Україну

Переглядів 32825
Артур Валерко
6 голосів
«УФ» розпочинає визначати найкращого гравця місяця в УПЛ, і в вересні це – Таллес Бренер. Чим відзначився сміливий бразилець Руху в матчах чемпіонату України.

Сайт «Український футбол» продовжує визначати найкращих гравців місяця в усіх лігах чемпіонату України з футболу. Раніше ви могли почитати інтерв’ю з гравцями, яких ми визначили найкращими в Першій і Другій лігах, а також Аматорському чемпіонаті України. Тепер настала черга Прем’єр-Ліги. 

Аналізуючи результати місяця, ми не мали сумнівів. У трьох матчах вересня наш лауреат відзначився п’ятьма результативними діями – чотирма голами та одним асистом. Таллес Бренер став героєм матчу з Зорею, який Рух виграв 3:0 завдяки хет-трику свого яскравого бразильського півзахисника. 

Таллес відповів на питання «УФ», передовсім прийнявши привітання нашого сайту з індивідуальним досягненням. Допоміг нам поспілкуватися з Таллесом Бренером Михайло Барчишак. Дякуємо за якісний авторський переклад з португальської мови!

«Хет-трик Зорі – перший для мене на дорослому рівні»

‒ Вітаємо з визнанням найкращим гравцем вересня в українській Прем'єр-лізі. Судячи з вашої особистої результативності та турнірних показників команди, восени Рух набрав хорошу ходу?

‒ Я завжди радий забитим голам і відданим гольовим передачам, завдяки ним команда змогла перемогти та зіграти внічию в дербі [мається на увазі 2:2 з Вересом], але надіюся попереду ми зможемо набрати ще більше очок і більше перемог.

‒ Твій бенефіс — матч із Зорею: хет-трик і перемога над лідером, який до того не знав поразок. На що націлював вас, гравців, перед матчем Леонід Кучук і яким чином вдалося так вдало зіграти проти однієї з найбільш стрімких і швидкісних команд ліги?

‒ Так, ми знали що матч з Зорею буде дуже важким, адже тоді вони були лідерами чемпіонату, і гра вимагала від нас тотальної концентрації. А моменти, які ми створили, зобов’язані були використовувати на повну.

Не вдалось завантажити відео.

‒ Раніше тобі вдавалося оформляти хет-трики? 

‒ Ні, це в перше на дорослому рівні. Раніше були але в юнацьких категоріях.

‒ Здається, гра на добиванні та блискавична реакція на події на полі — твій козир. Це тренується чи це вроджене?

‒ Важко сказати. Одне точно: я стараюся бути уважним в кожний момент і в кожний удар під час матчу.

‒ Як почуваєшся в оновленій команді Руху? 

‒ У нас хороша команда з молодими гравцями, у яких велике майбутнє. З кожним днем ми зігруємося все краще. Але все-таки нам ще потрібен час. Та, в будь якому випадку, в нас хороша команда.

«Ми досить схожі з президентом Козловським»

‒ Нинішній Рух багато в чому покладається на власну молодь, навіть в обороні. Він може зрівнятися з командою, яка вимальовувалася в січні-лютому?

‒ Так, вони хороші гравці, з кожним днем вони набираються досвіду під час тренувань та ігор. Тому я впевнений, що вони зможуть досягнути високого рівня.

‒ Яке враження справляє на тебе нова клубна база та академія клубу?

‒ Прекрасна структура для роботи. У нас є все, що потрібно футбольній команді. І я бачу прогрес в роботі з молоддю завдяки новій академії.

‒ Розкажи про знайомство з президентом клубу Григорієм Козловським. Які бесіди з ним має колектив, яке враження він на тебе справляє?

‒ В день, коли я вперше приїхав в клуб, він на мене вже чекав на базі. Ми мали з ним розмову в той самий день. Він мене прекрасно прийняв. Я думаю, ми з ним досить схожі – адже ми обоє амбіційні люди.

‒ Повернутися в Україну в час війни — сміливе рішення. Як його приймав? Чи були сумніви? 

‒ Так, було важко прийняти таке рішення, тому що в момент, коли я повертався в Україну, я вже знав про всі речі, які відбуваються в країні. Але зараз я себе почуваю добре, і з кожним днем адаптуюся все більше і більше.

‒ Твої відчуття під час повітряних тривог?

‒ Зараз я вже звик, але ми все одно не знаємо, які можуть бути наслідки…

‒ Чи змінився ти, як гравець, під час роботи з Калитвинцевим, Климовським, Санжаром, Федиком і Кучуком?

‒ Можу говорити про Рух, за який я виступаю. Обидва тренери, з якими мені прийшлося працювати в Русі, це прекрасні професіонали, з якими я з кожним днем старався і стараюся навчатися і покращувати свої вміння.

«Українською вивчим першим слово davay»

‒ Розкажи про себе. З якої ти родини, чим займалися батьки, чи були ще в роду футболісти? 

‒ Мої батьки з Дівінополіса. Тато дуже добре грав у футбол, але раніше було важко потрапити в хорошу команду, якщо ти родом з невеликого міста. Радий, що мені це вдалося. В Дівінополісі знають, що є такий футбольний клуб – Рух (Львів), я відчуваю підтримку наших вболівальників.

‒ Чи зустрічав у Бразилії українців за національністю? Адже у вас у країні є велика українська діаспора…

‒ На жаль, вперше я познайомився з українцями лише в Україні. 

‒ Кого знаєш із земляків в УПЛ?

‒ В Україні я спілкувався з Жуніором Мораєсом, Аланом Патріком, Сідіклеєм та іншими. Загалом, всім відомо, що бразильські легіонери, які приїздили в Україну, були якісними футболістами. Багато хто з них із України перейшов у сильні клуби, які грають на найвищому рівні в Лізі чемпіонів і провідних європейських чемпіонатах. 

• Бліц для Таллеса

- Твій найкрутіший гол у кар'єрі?

‒ Мій топ голів це: мій перший гол на дорослому рівні за Мірасол проти резерву Сантоса на прекрасному стадіоні Віла Белміру, гол в матчі Віла Нова - Гояс, та третій гол проти Зорі.

- Твій улюблений гравець?

‒ Неймар

- Твоє улюблене місто?

‒ Ріо-де-Жанейро

- Улюблена страва та напій?

‒ Фейжоада («квасоляда»)

- Перше слово, яке ти вивчив українською?

‒ «Давай»

- Що, якби можна, привіз із Бразилії в Україну?

‒ Асаї (фрукт)

- Рухмен — страшний чи крутий?

‒ Рухмен — справжній монстр

- Побажання вболівальникам Руху?

‒ Разом до перемоги! А я робитиму все можливе, що залежить від мене. Слава Україні

Найкращі букмекери
1
9.9
150 %
Сайт