Новини

«Хотів грати в Лізі чемпіонів»: Йовічевич пояснив, чому вирішив змінити Дніпро-1 на Шахтар

Переглядів 806
Віктор Глухенький
2 голоси
Сергій Палкін, Ігор Йовічевич, Даріо Срна. Фото: ФК Шахтар
Головний тренер донецького Шахтаря Ігор Йовічевич прокоментував своє минулорічне рішення залишити Дніпро-1. Хорватский спеціаліст чітко пояснив свою позицію і відверто зізнався, що мав певні побоювання.

Ігор Йовичевич вкотре запевний, що давши згоду очолити «гірників», попри всі ризики, вчинив правильно. 

«Через п'ять місяців після початку війни український уряд ухвалив рішення про перезапуск чемпіонату. Я тоді ще був пов'язаний контрактом із Дніпром-1, 2 роки минуло, але я міг продовжити ще на сезон.

В цей час зі мною зв'язався Шахтар.  Зрозумів, що не можу сказати ні. Я хотів прогресувати та грати в Лізі чемпіонів. Подивитися, чи готовий очолити такий топ-клуб, як Шахтар», – сказав Йовічевич в інтерв'ю сайту Сoachesvoice.com.

Як показали результати ігор в УПЛ – Йовічевич зміг. Однак, тренер не став лукавити і зізнався, що мав певні побоювання, коли тільки почав тренувати команду.

«У перший день передсезоння в Роттердамі, Нідерланди, я отримав команду без бразильських гравців, які в останні роки були більшістю в клубі. Так само і без Соломона.

Я не можу сказати, що не боявся, що все не піде добре. Я б збрехав, якби це зробив. Але боятися – це непогано. Я говорю футболістам: «Ви не можете отримати адреналін, якщо немає страху», – сказав Йовічевич.

  • В сезоні 2022/2023 Йовічевич в 14 раз здобув для Шахтаря звання чемпіонів України;
  • За весь сезон «гірники» зазнали лише дві поразки;
  • Окрім золотих медалей УПЛ, в активі Йовічевича також є аналогічні нагороди чемпіонату Хорватії, які він виборов з загребским Динамо в сезоні 2019/2020 років.
Найкращі букмекери
1
9.9
150 %
Сайт