Новини

Конфлікт вичерпано? В Туреччині повідомили про остаточне рішення Шахтаря стосовно Тете і Галатасарая

Переглядів 2055
Данило Моісеєнков
1 голос
Тете. Фото: YouTube
Суперечка, яка виникла через перехід бразильського вінгера Тете із Шахтаря до Галатасарая вичерпана. Турецькі ЗМІ назвали причину, через яку український клуб відкликав скаргу у ФІФА.

У серпні Галатасарай оголосив про підписання вінгера Тете на правах вільного агента, попри те, що угода бразильця з Шахтарем мала діяти до кінця 2023 року.

Турецький клуб оформив трансфер футболіста згідно з правилом ФІФА Annexe 7, через що «гірники» не отримали жодної фінансової компенсації.

На це Шахтар відповів скаргою до ФІФА, проте конфлікт вдалося вирішити грошима.

Раніше повідомлялося, що Галатасарай виплатив донеччанам невеличку компенсацію за перехід Тете. І, як зазначає турецьке видання  Нurriyet, після цього український клуб відкликав свою скаргу.

Нагадаємо, що Шахтар також поскаржився на Тоттенхем за безкоштовний перехід Манора Саломона.

  • Тете перейшов до Шахтаря з Греміо за 15 млн євро. У складі донеччан 23-річний гравець зіграв 108 матчів, в яких забив 31 гол та віддав 15 результативних передач.
  • Після початку повномасштабної війни в Україні бразилець перейшов до Ліона на правах річної оренди, а другу частину минулого сезону провів у складі Лестера, який вилетів з АПЛ.
  • Його контракт з Галатасараєм розрахований на чотири роки з можливістю продовження ще на сезон.
  • За новий клуб він вже зіграв у трьох матчах, проте результативними діями не відзначився.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт