Новини

«Я завжди боровся за Україну»: Бубка відреагував на звинувачення у торгівлі з російськими терористами

Переглядів 631
Артем Жилінський
2 голоси
Сергій Бубка. Фото: Google
Легендарний легкоатлет Сергій Бубка вперше прокоментував журналістське розслідування, яке підтверджує його причетність до компаній, які працюють на тимчасово окупованих територіях Донецької області та обслуговують окупантів із «ДНР».

Олімпійський чемпіон Сеула-88 категорично спростував ці звинувачення та назвав їх частиною кампанії щодо «руйнування його репутації.

Відповідне відеозвернення було опубліковано на офіційному YouTube-каналі Бубки. Сергій Бубка зазначив, що з 2014 року він не відвідував окуповані Росією території, і наголосив на своїй активній позиції у боротьбі проти агресії з боку РФ, а також за права українських спортсменів на міжнародній арені.

«Але зараз проти мене розпочалася кампанія зі знищення моєї репутації. Я завжди боровся за Україну. Я, як і кожен українець, від початку війни зробив свій вибір бути з Україною і робити все можливе у боротьбі з російською агресією. Із 2014 року я не був на окупованих територіях. 

Я не відвідував своїх рідних і навіть не зміг бути на похороні моєї мами цього року. Я не маю жодного відношення до бізнесу на окупованій території».

Він також наголосив, що його основний пріоритет зараз – це підготовка українських спортсменів до Ігор-2024 у Парижі. 

«Я роблю все, щоб нинішнє покоління українських спортсменів втілило в життя свою олімпійську мрію, виступили на Олімпійських іграх у Парижі наступного року. А тим, хто намагається очорнити моє ім'я, хотів би сказати – боротися за Україну у спорті завжди було для мене честю". Боротися за державні інтереси моєї країни – величезна честь для мене», – резюмував олімпійський чемпіон.

Не вдалось завантажити відео.

Раніше ми повідомляли, що рух «Чесно» вніс Сергія Бубку, колишнього очільника Національного олімпійського комітету, і його брата, колишнього регіонала Василя Бубку, до «Реєстру Зрадників» через їхню співпрацю з окупантами.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт