«Це не перебуває у їхній компетенції»: в росії зажадали від ФІФА та УЄФА покарати Україну

Переглядів 8317
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
4 голоси
«Це не перебуває у їхній компетенції»: в росії зажадали від ФІФА та УЄФА покарати Україну
Дмитро Свіщев. Фото: Google
Російські чиновники відреагували на лист УАФ до ФІФА з проханням позбавлення РФ членства у ФІФА та УЄФА. Вони закликають попередити Україну, що так робити не годиться.

Спортивні та провладні чиновники на росії підтримують та продовжують лобіювати інтеграцію футбольний клубів з тимчасово окупованого Криму у свої структури.

Днями Українська асоціація футболу справедливо і в енний раз зажадала від Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) та Міжнародної федерації футболу (ФІФА) нарешті позбавити російський футбольний союз (РФС) членства у вищезазначених організаціях.

Відповіді ні від ФІФА, ні від УЄФА й досі немає, натомість маємо реакцію з Москви. 

«Кримські клуби давно мали бути інтегровані в російський футбол. Нарешті це відбувається. Щодо скарг та закликів до усунення, то, по-перше, УЄФА та ФІФА, як ми побачили, вірять у повернення російського футболу на світову арену. 

А по-друге, це точно не питання, яке перебуває у компетенції українських футбольних органів. Я б навіть рекомендував УЄФА та ФІФА винести попередження українцям за такі заклики», – сказав голова комітету держдуми РФ з фізичної культури та спорту Дмитро Свіщев у коментарі ТАСС.

  • На початку червня футбольна національна ліга (ФНЛ) Росії ухвалила рішення видати атестат ФК Севастополь;
  • Очікується, що кримську команду буде заявлено на змагання Другої ліги, яка є третім дивізіоном чемпіонату Росії;
  • Після анексії Криму в 2014 році місцеві клуби не могли виступати в чемпіонатах РФ, оскільки було накладено санкції від УЄФА;
  • З початком повномасштабного військового вторгнення в Україну всі команди з росії були усунені від міжнародних турнірів під егідою ФІФА та УЄФА.