«Це якесь збочення?»: журналіст різко пройшовся по Динамо, Дніпру-1 і Зорі – з’явилися нові деталі по телепулу

Переглядів 905
Ілля Деулін Ілля Деулін
3 голоси
«Це якесь збочення?»: журналіст різко пройшовся по Динамо, Дніпру-1 і Зорі – з’явилися нові деталі по телепулу
Колаж: УФ
Причина неприєднання Динамо, Дніпра-1 та Зорі до єдиного телепулу не полягає у фінансових аспектах чи турботі про вболівальника, а виключно в бажанні клубів «насолити».

19 липня 13 з 16 клубам УПЛ таки вдалося створити телепул на базі УПЛ ТБ. Сезон Прем'єр-ліги 2023-2024 рр. буде показуватися безкоштовно, що дорівнює умовам трансляцій матчів Динамо, Дніпра-1 та Зорі, які залишилися на ресурсах 1+1 Media. Це викликало невдоволення журналістів:

«Динамо та Дніпро-1 були на засіданні клубів, вислухали все і проголосували проти. Я звертаюсь до вболівальників цих клубів, запитайте їх: чому ці клуби не прийняли модель безкоштовного футболу? Це якесь збочення? Їм подобається це робити?».

Називається також мотив даних клубів щодо відмови від входження до єдиного телепулу:

«Не думаю, що питання у власній платформі, тому що фінансової вигоди тут немає. Вважаю, що є бажання напакостити. Вони думають, що за цим стоїть Шахтар, це якісь мутки, а ці клуби покажуть, як вони можуть і чхатимуть на інших».

Наостанок зазначається, що попри створення телепулу, все може закритися в один момент:

«Це все дуже крихке. Один клуб може вийти, а за законом він може – і все розвалиться. Наступного року зайдуть нові клуби в УПЛ і їм щось не подобається - і знову все розвалиться. Єдиний вихід – щоб права повернулися УПЛ. Для цього потрібна політична воля» – зазначив журналіст Сергій Болотніков у програмі KDK.

  • В вересні 2022 року Верховна Рада України внесла зміни до Закону «Про фізичну культуру та спорт», згідно з якими права на трансляції матчів тепер належать клубам, а не організаціям, що проводять змагання.
  • Сезон в УПЛ починається 28 липня.