Через війну в Україні можуть перенести матч Ліги конференцій: УЄФА вимагає гарантій

Переглядів 5100
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
Через війну в Україні можуть перенести матч Ліги конференцій: УЄФА вимагає гарантій
Гравці Фенербахче святкують гол у ворота Зімбру. Фото: Google
УЄФА вимагає від футбольної федерації Молдови надання особливих гарантій безпеки для проведення матчу-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій між Зімбру та Фенербахче.

Поєдинок другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій Зімбру – Фенербахче, який має відбутися 3 серпня, у столиці Молдови Кишиневі, може бути перенесено в іншу країну.

Станеться це в тому випадку, якщо футбольна федерація Молдови не надасть особливих гарантій безпеки для проведення поєдинку. Про це поінформували представники прессслужби УЄФА.

Такий крок з боку УЄФА став реакцією на острах представників Фенербахче. Турецький клуб звернув увагу на те, що Кишинів знаходиться всього за 200 кілометрів від Одеси, яка останні тижні перебуває під обстрілами російських окупантів.

Також представники стамбульського клубу стурбовані ще й ставленням до себе уболівальників з Молдови, які не менш різко, ніж українці, засудили цей клуб за недавній візит до «канарок» до РФ на товариський турнір.

  • В першому матчі Фенербахче розбив Зімбру 5:0.
  • Окрім території суверенної Молдови, матчі єврокубків також проводяться в непідконтрольному Кишиневу Тираспролі на території так званої квазі-республіки ПМР, де базується та грає місцевий Шериф.