«Чітко свідчитиме про плани клубу»: журналіст пояснив, навіщо Шахтар може повернути Ракицького

Переглядів 598
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Чітко свідчитиме про плани клубу»: журналіст пояснив, навіщо Шахтар може повернути Ракицького
Ярослав Ракицький. Фото: Шахтар
Ведучий «ТаТоТаке» Роберто Моралес висловився про возз'єднання українського центрбека Ярослава Ракицького із Шахтарем, яке було відстрочено на півроку.

Історія з можливим поверненням Ракицького до Шахтаря тягнеться з минулого літа, коли Ярослав брав участь у благодійних матчах «гірників», але тоді вибір футболіста впав на Адану Демірспор, яка зробила вигіднішу пропозицію футболісту.

Моралес вважає, що Шахтар бере Ракицького на заміну Миколі Матвієнку, якого хоче бачити у Брайтоні екс-тренер «оранжево-чорних» Роберто Де Дзербі.

Продаж Матвієнка до Брайтона, а Михайла Мудрика до Арсеналу можуть допомогти Шахтарю поправити фінансове становище після рішення CAS відхилити апеляцію у справі проти ФІФА.

«Якщо повернення Ракицького відбудеться, то чітко свідчитиме про плани клубу продати Матвієнка. Жодної іншої мотивації бути не може. 

Але ж Ракицький не може бути рядовим гравцем. Може виникнути ситуація, коли у роздягальні є лідер, який не веде за собою решту», – додав Моралес.

33-річний Ракицький виступав за Шахтар з 2009 по 2019 рік і провів у складі донецької команди 326 матчів, у яких забив 14 голів і зробив 31 результативну передачу.

X