«Давайте дивитися правді в очі»: Вацко підписав вирок нинішньому Динамо, давши визначення клубу Суркіса

Переглядів 20283
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
«Давайте дивитися правді в очі»: Вацко підписав вирок нинішньому Динамо, давши визначення клубу Суркіса
Мірча Луческу та Ігор Суркіс. Фото: ФК Динамо
Відомий український коментатор та журналіст Віктор Вацко піддав критиці керівництво київського Динамо, яке не може прийняти нові футбольні реалії та продовжує жити минулим.

У неділю, 20 серпня, Динамо поступилося Чорноморцю (2:3) в рамках четвертого туру УПЛ. Журналіст та коментатор Віктор Вацко висловився з приводу кризи в київському клубі, власником якого є Ігор Суркіс. 

«Динамо 10 років тому грало на рівних у Лізі чемпіонів? Так за цей час багато що змінилося.  В Україні за останні півтора року все змінилося кардинально та в катастрофічно гірший бік.

10 років тому у Динамо річний бюджет був 100 млн доларів, може 120-130, а футболісти коштували в рази дешевше, ніж зараз. Тоді в Динамо хотіли їхати гравців з закордону: бюджет, зарплата, Ліга чемпіонів».

Вацко назвав сучасний скромний бюджет Динамо та дав визначення київському клубу.

«Зараз бюджет Динамо це 20-25 млн доларів. Клуб не може придбати нормального футболіста на проблемну позицію. Центрфорварда п'ять років шукали, так і не знайшли, свій Ванат виріс. Захисника купити не можуть.

Динамо зараз, як і кожний клуб України – це скромно, провінційно за європейськими мірками, давайте дивитися правді в очі».

Також коментатор розповів за рахунок чого киянами можна вибратися з кризи.

«Ключем до успіху такого клубу має стати якісно вибудована система клубної роботи. Якісний професійний менеджмент, а не кум, брат, сват. Якісна селекційна робота, якісна робота дитячої академії, правильна робота на трансферному ринку».

Головною проблемою Вацко вважає небажання керівництва клубу прийняти нові реалії.

«Проблема в тому, що в Динамо цього немає. Власники клубу звикли жити за стандартами гранда з необмеженими за українськими мірками фінансовими можливостями, з колосальним політичним впливом у кабінетах футбольної влади.

Вони не можуть перебудувати себе, перебудувати клуб, який зараз вже дуже далеко не гранд», – сказав Вацко в програмі «Вацко on air».  

  • Наступна гра Динамо буде з Бешикташем в рамках плей-оф раунду відбору до Ліги конференцій.
  • Перший поєдинок відбудеться 24 серпня у Бухаресті. Матч-відповідь у Стамбулі заплановано на 31 серпня.
  • Гру Динамо в УПЛ проти Вереса було перенесено через участь киян у єврокубках.