«Деяким з них не подобається, що Йовічевич незручний»: Грозний назвав тих, через кого прибрали тренера Шахтаря

Переглядів 6207
Ілля Деулін Ілля Деулін
2 голоси
«Деяким з них не подобається, що Йовічевич незручний»: Грозний назвав тих, через кого прибрали тренера Шахтаря
Ігор Йовічевіч. Фото: ФК Шахтар
Ігор Йовічевіч очолив Шахтар влітку минулого року і привів команду, яку залишили майже всі легіонери, до золота чемпіонату та 1/8 фіналу Ліги Європи. Наразі преса повідомляє, що тренер покине посаду в Шахтарі.

Попри успіхи на чолі Шахтаря, у ЗМІ з'явилася інформація про те, що керівництво гірників може звільнити хорватського фахівця Ігора Йовічевіча. На його місце, як вважають у пресі, має прийти Патрік ван Леувен.

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний вважає, що Йовічевіч зробив хорошу роботу в Шахтарі.

«Ігор Йовічевич – патріот України, вивчив мову. Мало того, за нього Шахтар показав більше, ніж те давали можливості. Згадайте контрольні матчі – більшість журналістів писали, що Шахтар у трійку не потрапить, нема кому грати», – сказав Грозний.

Грозний заявив, що керівництво Шахтаря мало запропонувати Йовічевічу нову угоду.

«Зробити за короткий термін команду, яка успішно грала в єврокубках і стала чемпіоном – треба аплодувати та запропонувати людині продовжити контракт на його умовах. Такого тренера треба підтримувати. Чогось ми не знаємо», – наголосив фахівець.

В'ячеслав Грозний. Фото: Google

В'ячеслав Вікторович висунув версію щодо причин можливого розлучення Йовічевіча з Шахтарем.

«Швидше за все, деяким агентам не подобається, що тренер незручний і не братимуть гравців з їхньої агентської корпорації. Я так гадаю, це моє бачення. Диму без вогню не буває, він відповідав усім критеріям», – заявив Грозний.

Грозний також згадав про успішну роботу хорватського спеціаліста в інших українських клубах.

«Він і у Дніпрі-1, і у Карпатах дуже добре працював. Видно, що ця закулісна робота тривала довго, це не за один день стається. Звичайно, будуть говорити, що людина хоче до сім'ї, що вона втомилася, подякують за роботу. А я вважаю, що він і надалі був готовий рости та працювати», – додав Грозний в ефірі програми «Футбольний формат».

  • 49-річний Йовічевич виконував обов'язки головного тренера Карпат із червня 2014-го до грудня 2015 року. За підсумками сезону 2014/15 львівська команда посіла 13 місце у УПЛ.
  • Хорватський наставник очолював Дніпро-1 з вересня 2020-го до липня 2022 року. Дніпряни у сезоні 2020/21 зайняли сьому сходинку у турнірній таблиці, а у кампанії 2021/22 йшли на третьому місці на момент призупинення чемпіонату через повномасштабну війну в Україні.
  • Контракт Йовічевіча з Шахтарем дійсний до червня 2024 року.