«Добре, що взагалі продав»: Леоненко не до кінця згоден з позицією Маркевича щодо Циганкова

Переглядів 4658
Артем Жилінський Артем Жилінський
4 голоси
«Добре, що взагалі продав»: Леоненко не до кінця згоден з позицією Маркевича щодо Циганкова
Віктор Леоненко. Фото: Google
Легенда Динамо Віктор Леоненко прокоментував критику Мирона Маркевича на адресу менеджменту біло-синіх за такий невигідний продаж Віктора Циганкова до Жирони.

Віктор Леоненко вважає, що екс-тренер Металіста, Дніпра та національної збірної України Мирон Маркевич не до кінця справедливий в оцінці Динамо, а саме стосовно менеджменту.

На думку експерта, не варто висміювати весь клуб за дешевий продаж Циганкова, оскільки рішення в ньому ухвалює одноосібно президент Ігор Суркіс.

«Хочу поправити та доповнити Маркевича. По-перше, не Динамо та менеджмент варто висміювати, а просто Ігоря Михайловича, бо всі, хто там працюють, не приймають рішення. І це давно. Він може слухати, але не робити».

Леоненко наголошує, що Суркіс дуже важко розлучається зі своїми футболістами, і часто до них не доходить інформація про пропозиції з боку інших клубів.

«Ви самі бачите, як футболісти їдуть із Динамо, будучи на контрактах та маючи агентів. Це завжди проблема, відмовка одна – «немає серйозних пропозицій». Може й ні, не здивуюсь».

Як зазначає Леоненко, трансфер Циганкова до Жирони вже слід вважати успіхом, і не принципово, за яку суму.

«Добре, що взагалі продав. А те, що дорого чи дешево, то Циганкову треба ще довести, що він коштує дорожче. Це у нас хочуть багато, але я не думаю, що хтось відповідає більшим запитам наших президентів», – підсумував Леоненко у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, що Циганков перебрався з Динамо до Жирони в січні цього року за п'ять мільйонів євро (+ 50% від наступного перепродажу). При цьому Трансфермаркт оцінює його у 22 мільйони євро.

Динамо так дешево продало свого лідера, бо 30 червня 2023 року у нього закінчувався контракт із клубом. Відповідно, через півроку він міг залишити його абсолютно безкоштовно.

25-річний український вінгер у п'яти матчах за Жирону вже забив один гол і віддав три результативні передачі.

X