«Довбик у нього навіть у заявку не потрапляв»: як агент украв форварда збірної України

Переглядів 9943
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
6 голосів
«Довбик у нього навіть у заявку не потрапляв»: як агент украв форварда збірної України
Артем Довбик. Фото: Getty Images
Гендиректор ФК Черкащина Юрій Колесник пригадав, як починав свій шлях у футболі форвард Жирони та національної збірної України Артем Довбик.

Колесник в ексклюзивному коментарі сайту «Український футбол» розповів, як Довбик підписував перший професійний контракт.

«Я підписував з ним у 2013 році його перший контракт.  Йому ще 16 років було, підписували контракт із батьками. Грали у Другій лізі, тренером був Ігор Столовицький. Той його одразу до складу почав ставити, з перших хвилин. А Довбик одразу почав забивати. Оболоні, пам'ятаю, три забив.

Згодом Юрій Бакалов прийшов Дніпро тренувати. Довбик у нього навіть у заявку не потрапляв, на виїзд взагалі не брали. За Бакалова у команди гра не пішла, повернули Столовицького, а той знову повернув Довбика до складу».

Гендиректор Черкащини в негативному світлі згадав про агента Олексія Люндовського, який співпрацює з Довбиком.

«А потім у мене його агент украв. За рік треба було перепрописувати контракт. А Олексій Люндовський уже із батьками домовився. І Довбик ні в яку не перепідписував. Артем забивав у кожній грі, агенти стежили за ним. Люндовський сам з Черкас, він і підписав Довбика», – сказав Колесник.

  • Довбик цього сезону забив 16 голів та оформив сім асистів у 31 матчі за Жирону в усіх турнірах.
  • Жирона перебуває на третій сходинці Ла Ліги, маючи 65 залікових пунктів.