Джерело: віце-президент УАФ, в якого знайшли громадянство рф, склав повноваження – є нюанс

Переглядів 1015
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
0 голосів
Джерело: віце-президент УАФ, в якого знайшли громадянство рф, склав повноваження – є нюанс
Алан Пілієв. Фото: Google
Перший віце-президент УАФ Алан Пілієв залишив свою посаду, щоб повернутися на неї назад. Чиновника підозрюють у корупційних схемах.

Днями перший віце-президент УАФ на своїй сторінці у Facebook повідомив, нібито він залишає свою посаду з метою повернутися в крісло на громадських засадах.

Журналіст-розслідувач Костянтин Андріюк у Telegram-каналі написав, що маніпуляції близького соратника очільника УАФ Андрія Павелка пов'язані з втратою Пілієвим українського громадянства за рішенням Ради нацбезпеки та оборони України (РНБО).

«Першого віце-президента УАФ із суміщення громадянина Росії Алана Плієва позбавили українського громадянства. РНБО ухвалила вчора це рішення і Плієву дали 10 днів, щоб залишити територію України. Ось вам і пояснення ФБ-поста Плієва», – написав Андріюк.

Нагадаємо, що президент УАФ Андрій Павелко перебуває під слідством. Функціонера підозрюють у розкраданні одного мільйона євро на угоді з будівництвом заводу з виробництва штучних покриттів для футбольних полів.

Суд арештував до 22 січня 2023 року з можливістю внесення застави у розмірі 9,8 мільйона гривень. Цією можливістю функціонер успішно і скористався.