«Катастрофа»: гендиректор Шахтаря Палкін зробив важливу заяву напередодні участі у виборах

Переглядів 3482
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
«Катастрофа»: гендиректор Шахтаря Палкін зробив важливу заяву напередодні участі у виборах
Сергій Палкін. Фото: ФК Шахтар
Генеральний директор донецького Шахтаря Сергій Палкін розповів, чому хоче стати членом правління в Асоціації європейських клубів та розповів про ситуацію в українському футболі.

Нещодавно стало відомо, що генеральний директор донецького Шахтаря Сергій Палкін висунув свою кандидатуру на посаду члена правління European Club Association (ECA).

Функціонер «гірників» розповів, чому ухвалив таке рішення.

«Відтоді як півтора року тому в Україні почалася війна, вона показала, де організація футболу є слабкою, особливо в тому, як ми реагуємо на нестандартні форс-мажорні ситуації, а отже, нам потрібно багато чого змінити».

Палкін розповів європейському виданню про ситуацію в українському футболі.

«Чесно кажучи, в українському футболі катастрофа. Вболівальникам заборонено відвідувати стадіони, тому ігри проводяться за зачиненими дверима. У нас майже нульові доходи на внутрішньому українському ринку: з точки зору спонсорства, доходів від матчів, продажу квитків і телевізійних прав». 

Генеральний директор Шахтаря вкотре нагадав, що ФІФА дозволила деяким гравцям його клубу покинути його безкоштовно завдяки пункту Annexe 7. 

«Єдиний варіант, який у нас є - продавати наших гравців за кордон. ФІФА вкрала у нас можливість продавати деяких гравців і все. Гаразд, три-чотири українські клуби беруть участь у єврокубках і можуть отримувати за це бонуси. За рахунок цих бонусів вони можуть більш-менш виживати»

Також Палкін детальніше розповів про один з пунктів своєї передвиборчої програми – «Справжня солідарність».

«Спочатку була пандемія. Потім війна в Україні. Потім землетрус у Туреччині. Нам необхідно створити фонд солідарності, який буде використовуватися для допомоги в подібних ситуаціях.

Цей фонд може бути використаний у форс-мажорних ситуаціях для підтримки людей, які дійсно цього потребують», – розповів Палкін виданню The Athletic.

  • Вибори до Асоціації європейських клубів відбудуться 7 вересня 2023 року. Каденція в Раді правління – з 2023 до 2027 року.
  • Палкін почав працювати у системі Шахтаря двадцять років тому – у 2003 році. Спочатку Палкін був фінансовим директором, але вже у 2004 обійняв посаду генерального директора клубу.