Клуби, які відпускатимуть гравців на ЧС, отримуватимуть більше грошей: стало відомо, скільки можуть заробити представники УПЛ

Переглядів 3020
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
Клуби, які відпускатимуть гравців на ЧС, отримуватимуть більше грошей: стало відомо, скільки можуть заробити представники УПЛ
М'яч з прапорами країн. Фото: Google
Київське Динамо, донецький Шахтар та інші клуби УПЛ можуть заробити більше грошей, якщо їхні футболісти зможуть вийти на чемпіонат світу, граючи за свої збірні, в тому числі й за національну команду України.

Президент ФІФА Джанні Інфантіно та голова Асоціації європейських клубів Нассер Аль-Хелайфі підписали оновлений меморандум про взаєморозуміння між організаціями.

Завдяки довгостроковій угоді, яка розрахована до кінця 2030 року, клуби, які відпускають футболістів на чемпіонат світу, між собою ділитимуть 355 мільйонів євро, а не 209 млн, як було на мундіалях 2018 і 2022 років.

Окрім того меморандум включає в себе зобов'язання дотримуватись міжнародного календаря матчів, який був затверджений на нещодавній Раді ФІФА. 

Зазначимо, що наступний чемпіонат світу 2026 року проходитиме у трьох країнах, а саме в США, Канаді та Мексиці. Головним фаворитом на проведення мундіалю 2030 року є Іспанія та Португалія, до яких також може приєднатися Україна.

До слова, згідно з оновленим календарем, ФІФА запровадить новий клубний турнір, а також розширить клубний чемпіонат світу до 32 команд.