Клуби з Криму не гратимуть у чемпіонаті росії: УЄФА надіслав країні-агресору чіткий сигнал

Переглядів 933
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
Клуби з Криму не гратимуть у чемпіонаті росії: УЄФА надіслав країні-агресору чіткий сигнал
Фото: УЕФА
УЄФА відповів російським журналістам щодо потенційної участі команд з окупованого Криму в російських професійних футбольних змаганнях.

Кілька днів тому з'явилася інформація, що УАФ звернулася до ФІФА та УЄФА з проханням про позбавлення членства РФС у цих організаціях. Таке звернення було зумовлене тим, що росіяни намагаються впровадити кримські клуби у свій чемпіонат.

Щоб прояснити позицію щодо запиту УАФ, одне з пропагандистських видань надіслало запит до УЄФА. Європейський футбольний союз коротко і жорстко відповів окупантам.

«Що стосується ситуації в Криму, відповідно до рішення комісії УЄФА з надзвичайних ситуацій від 22 серпня 2014 року виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення заборонити кримським клубам брати участь у змаганнях, які організовує Російський футбольний союз», – сказали в УЄФА.

  • УЄФА після анексії Криму 2014 року наділив захоплений півострів особливим статусом, де місцеві команди можуть грати в чемпіонаті, який проводить Кримський футбольний союз.
  • З початком повномасштабного військового вторгнення в Україну всі команди з росії були усунені від міжнародних турнірів під егідою ФІФА та УЄФА.