«Кожного разу, коли він бив, він забивав голи»: теплі слова Амброзіні про виступи Шевченка в Мілані

Переглядів 721
Артем Жилінський Артем Жилінський
3 голоси
«Кожного разу, коли він бив, він забивав голи»: теплі слова Амброзіні про виступи Шевченка в Мілані
Андрій Шевченко. Фото: Google
Колишній півзахисник Мілана Массімо Амброзіні (1995-1997, 1998-2013) згадав про адаптацію Андрія Шевченка до італійського футболу після переходу українця з Динамо у 1999 році.

У другій половині 1990-х основним форвардом Мілана був Джордж Веа — єдиний африканський футболіст-володар «Золотого м'яча» (1995).

Амброзіні порівняв Шевченка з легендарним африканським форвардом Веа. Він зазначив в чому була їх різниця, коли українець перейшов у Мілан.

«На відміну від Веа, він прийшов в інший період життя: Джордж був чоловіком, Шева - хлопчиком, дуже сором'язливим, який важко вивчав італійську мову. Було так багато очікувань, але він мав амбіції, незвичайну силу духу, завзятість, незважаючи на молодість».

Амброзіні описав Шевченка, як людину та форварда. Такі компліменти просто так не почуєш.

«Вогонь був усередині нього. Він розвивав себе під час гри в Мілані, постійно покращуючи свої якості. Ми завжди говорили про нього, що кожного разу, коли він бив, він забивав голи», – наводить слова Амброзіні CalcioMercato.

Нагадаємо, що Шевченко – другий в історії бомбардир Мілана (175 голів). В італійському гранді він виступав у періоди з 1999 по 2006 та з 2008 по 2009 рр., провівши загалом 322 матчі.

X