Марсель готовий викупити контракт екстренера Шахтаря: клубу Малиновського доведеться витримати конкуренцію

Переглядів 571
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
Марсель готовий викупити контракт екстренера Шахтаря: клубу Малиновського доведеться витримати конкуренцію
Пауло Фонсека. Фото: Google
Руслан Малиновський, який виступає у складі Марселя, може отримати нового головного тренера. Наставником провансальців може стати екскерманич донецького Шахтаря Пауло Фонсека.

Хорватський спеціаліст Ігор Тудор незабаром покине посаду головного тренера Марселя.

На заміну Тудору називалися різні кандидатури, проте провансальці можуть підписати контракт з тренером, який раніше не фігурував у списках претендентів на те, щоб очолити клуб.

Мова йде про Пауло Фонсеку, який у сезоні 2022/23 керував Ліллем. 50-річний португалець разом з клубом зайняв п'яте місце в чемпіонаті Франції, що дає право грати у кваліфікації до Ліги Конференцій.

Екстренер Шахтаря вважається керівництвом Марселя одним із пріоритетних варіантів на посаду головного тренера. 

Вже цього тижня провансальці можуть підписати угоду з Фонсекою. Клуб готовий вести переговори з Ліллем, щоб викупити решту терміну його контракту.

Проте Марсель повинен витримати конкуренцію, адже португальцем також цікавляться клуби з англійської Прем'єр-ліги, повідомляє Marwan Belkacem у Twitter.

Наразі фаворитом на те, щоб очолити команду, в якій грає Руслан Малиновський, є аргентинський фахівець Марсело Гальярдо.

  • Фонсека працював у Шахтарі з 2016 по 2019 рік: 104 перемоги, 17 нічиїх, 18 поразок. Разом з донеччанами португалець завоював три чемпіонства, тричі ставав володарем Кубка та одного разу перемагав у Суперкубку України.
  • Малиновський у поточному сезоні забив два голи та віддав одну гольову передачу у 23 матчах за Марсель.
  • Провансальці закінчили сезон на третьому місці у французькій Лізі 1 та наступного сезону зіграють у кваліфікації до Ліги чемпіонів.