«Ми не були фаворитами. Нам давали п’яте місце»: тренер Шахтаря прокоментував перемогу в УПЛ

Переглядів 420
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
«Ми не були фаворитами. Нам давали п’яте місце»: тренер Шахтаря прокоментував перемогу в УПЛ
Ігор Йовічевич. Фото: Google
Головний тренер донецького Шахтаря розлого прокоментував здобуття своїми підопічними звання чемпіонів української Прем'єр-ліги в сезоні 2022/2023 років, назвавши перемогу в УПЛ ледь не сенсацією.

Наставник нового чемпіона української Прем'єр-ліги донецького Шахтаря Ігор Йовічевич, проаналізував звитягу своїх хлопців, зауваживши, що до початку чемпіонату навіть і не мріяв про золото.

«Початок сезону дійсно був під великим знаком питання: хто гратиме загалом? Ми не були фаворитами. Думаю, нам давали 5-те місце з тими футболістами, які не мають досвіду, які грали десь по орендах і взагалі не виступали за першу команду Шахтаря».

Головним секретом успіху Йовічевич назвав чемпіонський дух своїх гравців, які попри все впоралися із шаленим психологічним тиском, який звалився і на них, і на нього особисто.

«Шахтар» завжди є Шахтар: незважаючи на те, хто грає, ти мусиш виграти. Шалений тиск – я відчуваю це як тренер. Скептиків багато, розмов багато, завжди є кандидат, що хоче посидіти на твоєму місці. Але ти мусиш з тим жити. Якщо не можеш з тим існувати, то йди і працюй у «МакДональдс» і, можливо, будеш працівником місяця максимум. Але це є футбол і це є Шахтар – тут максимальний рівень. І ми маємо відповідати цьому рівню. Я гадаю, команда відповіла на цей тиск своїм характером і талантом». 

Нагадаємо, що здолавши в 29-му турі УПЛ Дніпро-1 з рахунком 3:0, Шахтар достроково оформив чемпіонське звання в УПЛ.