«Мінімум п’ять ігор повинні дати»: відомий український тренер виніс жорсткий вердикт захиснику Шахтаря

Переглядів 796
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
1 голос
«Мінімум п’ять ігор повинні дати»: відомий український тренер виніс жорсткий вердикт захиснику Шахтаря
Гіоргі Гочолейшвілі. Фото: ФК Шахтар
Колишній тренер львівських Карпат та харківського Металіста Олександр Севідов висловився з приводу вилучення захисника Шахтаря Гіоргі Гочолейшвілі.

У неділю, 27 серпня, Шахтар переміг Колос (2:0) в рамках п'ятого туру української Прем'єр-ліги. На 37-й хвилині гри грузинський оборонець донеччан Гіоргі Гочолейшвілі влетів у ногу хавбеку Колоса Андрію Богданову, через що останній не зміг продовжити гру.

Після матчу головний тренер Шахтаря Патрік ван Леувен заявив, що не погоджується з рішенням головного арбітра матчу Віталієм Романовим.

Водночас український тренер Олександр Севідов зізнався, що не може погодитися з нідерландським фахівцем та дав свою оцінку епізоду з вилученням оборонця «гірників». 

«Я абсолютно не погоджуюся з ван Леувеном, який сказав, що це незрозуміле рішення арбітра. Це чистісінька червона картка, йому мінімум п'ять ігор дискваліфікації повинні дати. Дивлячись на механіку епізоду, можу припустити, що це швидше за все перелом».

Також Севідов переконаний у тому, що Гочолейшвілі у цьому епізоді діяв ненавмисно та хотів зіграти в м'яч.

«Переконаний, що це не було навмисно. Гочолейшвілі намагався зіграти в м'яч, але він наніс можливо серйозну травму», – сказав Севідов на ютуб-каналі «Фінти та підкати».

  • Гравці Шахтаря заробили чотири червоні картки в п'яти турах УПЛ.
  • Гочолейшвілі приєднався до Шахтаря взимку 2023 року. Відтоді за донеччан 22-річний грузинський оборонець провів 18 матчів, забив один гол та віддав дві результативні передачі.
  • Севідов очолював львівські Карпати (2013-2014), харківський Металіст (2015-2016), ужгородську Говерлу (2011-2013), Маріуполь (2016-2017) та низку інших клубів.
  • Суд у Лозанні у квітні 2023 року залишив без зміни вирок УАФ, згідно з яким Севідова було довічно відсторонено від футболу за участь в організації договірних матчів у ПФК Суми. Там він із 2017 по 2018 рр. виконував роль консультанта.