«Не в Ярмоленко справа»: Вірт сказав, що реабілітує Динамо за провал у єврокубках

Переглядів 9079
Артем Жилінський Артем Жилінський
3 голоси
«Не в Ярмоленко справа»: Вірт сказав, що реабілітує Динамо за провал у єврокубках
Андрій Ярмоленко. Фото: ФК Динамо
Колишній головний тренер рівненського Вереса Юрій Вірт поділився власними враженнями від виступу київського Динамо в плей-оф Ліги конференцій, де кияни вилетіли від Бешикташу.

Динамо в плей-оф кваліфікації Ліги конференцій грало із турецьким Бешикташем за право потрапити в груповий етап цього єврокубка. За підсумками двоматчевого протистояння команда Мірчі Луческу покинула турнір.

Юрій Вірт висловився щодо втрати лідера Динамо Андрія Ярмоленка, а також розповів, що планували продемонструвати кияни у другому матчі в Туреччині.  

«Відсутність такого гравця, як Андрій, звичайно, це втрата. Він не грав також в першому матчі, але команда в першій грі діяла краще: створювала моменти, атакувала. Видно було, що Динамо планувало зіграти в захисний футбол і на швидких контратаках використовувати моменти».

На думку Вірта, відсутність Ярмоленка не вплинула на кінцевий результат. Екснаставник Вереса вважає, що футболісти Динамо були не готові до цього матчу у психологічному плані. 

«Тому, я думаю, не в Ярмоленко справа. Річ у тім, що Динамо  в двох матчах показало різну гру. Мені не зрозуміло, що Динамо хотіло показати в матчі на виїзді. Стояти весь матч в захисті і відбиватись, шукаючи моменти для однієї атаки – це мало. 

Футболісти психологічно не були готові до цього матчу. Був страх грати вперед, страх атакувати і можу відмітити великий відсоток браку під час виконання передач», — сказав Вірт для Sport.ua.

Також Вірт вважає, що лише чемпіонство в УПЛ допоможе Динамо реабілітуватися

«Я думаю, що кияни можуть реабілітувати себе перед вболівальникам за провал в єврокубках, тільки якщо стануть чемпіонами».

  • Вперше з 2005 року київське Динамо не зіграє в осінній стадії єврокубків. 
  • Україну восени на євроарені представлятимуть в Лізі чемпіонів донецький Шахтар та луганська Зоря в Лізі конференцій.
  • Наступний матч Динамо зіграє в українській Прем'єр-лізі, після міжнародної паузи для поєдинків національних збірних, 16 вересня.
  • Кияни в Полтаві в рамках гри сьомого туру УПЛ протистоятимуть місцевій Ворсклі.
  • Андрій Ярмоленко повернувся до Динамо влітку у статусі вільного агента після шестирічного етапу зарубіжної кар'єри.