«Пам’ятаєте?»: Франков відреагував на нічию Дніпра-1 зі Спартаком, порівнявши її з культовим матчем Металіста

Переглядів 4174
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
2 голоси
«Пам’ятаєте?»: Франков відреагував на нічию Дніпра-1 зі Спартаком, порівнявши її з культовим матчем Металіста
Спартак Трнава – Дніпро-1. Фото: Дніпро-1
Дніпро-1 при двох вилученнях зіграв внічию зі Спартаком із Трнави у відборі до Ліги конференцій. Журналіст Артем Франков згадав схожий випадок з участю харківського Металіста 2007 року.

У середу, 23 серпня, Дніпро-1 зіграв внічию із рахунком 1:1 зі Спартаком із Трнави у першому матчі плей-оф раунд кваліфікації до Ліги конференцій.

Дніпрани грали у меншості з дев'ятої хвилини після вилучення Едуарда Сарапія, а в кінці зустрічі Ігор Когут отримав другу жовту картку та залишив команду вдев'ятьох. Але попри це все Дніпро-1 зрівняв рахунок завдяки пенальті, який заробив Олексій Гуцуляк, а реалізував Олександр Піхальонок.

Відомий український журналіст Артем Франков прокоментував цю зустріч, згадавши виїздний матч Металіста проти Евертона 2007 року.

«Героїчна нічия Дніпра-1 за змістом дуже нагадала Евертон – Металіст – 1:1 за двох вилучень у гостей. Щоправда, Метал не бив пенальті – йому били. Пам'ятаєте?», – написав Франков у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, що той матч між Евертоном та Металістом проходив в рамках першого предгрупового раунду Кубка УЄФА (зараз Ліга Європи – прим. «УФ») 21 вересня 2007 року і завершився із рахунком 1:1.

Тоді англійська команда отримала від судді одразу кілька подарунків: два пенальті у ворота харків'ян та два вилучення (Северін Ганчаржик та Олександр Бабич). Проте обидва 11-метрові не реалізував Ендрю Джонсон.

Евертон вів у рахунку з 24-ї хвилини після голу Джеймса Макфаддена, але в кінці зустрічі, на 78-й хвилині Едмар зумів зрівняти рахунок.

У другій грі, яка проходила у Харкові, українська команда поступилася із рахунком 2:3.

  • Матч-відповідь між Дніпром-1 та Спартаком відбудеться у четвер, 31 серпня, у словацькому місті Кошице.
  • Переможець протистояння вийде одразу до групового етапу Ліги конференцій.