«Процес розпочався»: УАФ може отримати нового голову – відомо прізвище ініціатора «революції»

Переглядів 2371
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
0 голосів
«Процес розпочався»: УАФ може отримати нового голову – відомо прізвище ініціатора «революції»
Андрій Засуха. Фото: УАФ
Відомий журналіст Сергій Болотніков розповів, що власник ковалівського Колоса та голова Київського об'єднання асоціацій футболу Андрій Засуха готує революцію в УАФ.

Над президентом УАФ Андрієм Павелком з листопада 2022 року триває слідство у справі про розкрадання коштів на побудову заводу з виготовлення штучних полів.

На початку вересня стало відомо, що президент УАФ програв обидві апеляції та залишиться за ґратами щонайменше до 2 жовтня.

Журналіст Сергій Болотніков розповів, що процес по зняттю Павелка з посади президента УАФ розпочався.

«Наразі робота УАФ паралізована, оскільки Павелко сидить в СІЗО. Ми знаємо, що начебто Андрій Шевченко хоче цю владу підхопити, але дуже довго процес не рухався в цьому плані.

Проте вже зараз процес розпочався. Щоб зняти Павелка потрібно скликати позачерговий конгрес УАФ, а щоб його скликати потрібно, щоб на конференції обласних асоціацій ухвалили таке рішення». 

Також Болотніков вважає, що саме президент ФК Колос та голова Київського об'єднання асоціацій футболу Андрій Засуха став ініціатора різких змін в керівництві УАФ.

«5 вересня сталася серйозна подія: асоціація Київської області (якою керує Засуха) зібралася та скликала конференцію на 28 жовтня. Схоже, Засуха став першим, хто здаватиме Павелка в цьому плані. Думаю, що не просто так, думаю, що історія з його російським паспортом тут має своє місце».

Журналіст розповів скільки голосів потрібно для того, аби зібрати позачерговий конгрес УАФ.

«Звісно, що цього замало. Щоб провести конгрес потрібно хоча б 30 з 40 голосів від усіх колективних членів. Це колись Павелко змінив так статут УАФ. Раніше там 2/3 голосів потрібно було, а він змінив на 3/4», – сказав Болотніков на ютуб-каналі ТаТоТаке.