Ребров та Кравець: цікаві історії про сьогоднішніх іменинників Динамо

Переглядів 2461
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
Ребров та Кравець: цікаві історії про сьогоднішніх іменинників Динамо
Сергій Сидорчук. Фото: ФК Динамо Київ
Сьогодні святкують свої дні народження два екс-форварди київського Динамо Артем Кравець та Сергій Ребров. Згадуємо найважливіші моменти в кар’єрах нападників.

Сергій Ребров народився 3 червня 1974 року у Горлівці. У 17 років, 18 серпня 1991 року, Ребров дебютував у чемпіонаті СРСР за Шахтар у виїзному матчі з єреванським Араратом. Після закінчення сезону Ребров перейшов до Динамо. Переговори тривали непросто. Донеччани не хотіли відпускати кращого снайпера.

Через рік молодий нападник відкрив рахунок своїм голам на європейській арені, вразивши ворота не когось, а самої Барселони. Ребров і справді був незамінним футболістом третьої та останньої команди-зірки Лобановського.

1 липня 2000 року ідол динамівських уболівальників став гравцем лондонського Тоттенхема. Англійці виклали за форварда збірної України 18 мільйонів євро. У січні 2003-го Реброва віддали в оренду турецькому Фенербахче. Набивши шишок за кордоном, влітку 2005 року 31-річний Ребров повернувся до київського Динамо, де провів ще три сезони та виграв ще чотири трофеї.

Ребров став першим після Лобановського «динамівським серцем», якому вдалося відродити колишні традиції легендарного клубу. Насамперед він перервав чемпіонську гегемонію Шахтаря і вперше за шість років привіз чемпіонський титул до Києва, не програвши протягом сезону жодного матчу.

Його новим клубом став арабський Аль-Ахлі, який він привів до срібних медалей національного чемпіонату.  Вже за рік Ребров підписав контракт із Ференцварошем. За три роки в Будапешті український фахівець приніс найтитулованішому угорському клубу три чемпіонські титули.

Ребров повернувся на Близький Схід, де став біля керма Аль-Айна з ОАЕ. У дебютному сезоні за українця команда зробила «золотий дубль». Днями УАФ має офіційно оголосити про призначення Сергія Реброва головним тренером збірної України.

В ранньому віці завдяки любові до радіосправи Ребров чудово вивчив англійську мову, що дозволяло йому спілкуватися з радіоаматорами з усього світу. Його позивний – UT5UDX.

У 2003 році Сергій став чемпіоном Європи, а через два роки – чемпіоном світу з радіоспорту.

Більше цікавих історій про Сергія Реброва читайте за ПОСИЛАННЯМ

Артем Кравець народився 3 червня 1989 року в Кам'янському. Пройшовши всі щаблі юнацького футболу, 17 червня 2007 року Артем дебютував у першій команді Динамо, у перерві матчу з київським Арсеналом (1:0) замінивши угорця Балажа Фаркаша.

Влітку 2013 року форвард на правах оренди перейшов до київського Арсеналу, за півроку в якому забив три голи в 11 іграх. Повернувшись до Динамо, переважно грав за дублюючий склад, програючи конкуренцію Брауну Ідеє та Дьїмерсі Мбокані.

Продаж нігерійця та травма конголезця дозволили Кравцю стати основним форвардом Динамо, яким керував Сергій Ребров. Той чемпіонат став найкращим у кар'єрі нашого сьогоднішнього іменинника. Він забив 15 голів у чемпіонаті України та ще по два – у Кубку України та Лізі Європи.

Більше цікавих історій про Артема Кравця читайте за ПОСИЛАННЯМ

Наступного сезону від колишньої результативності не залишилося й сліду. Кравець пішов в оренди до німецького Штутгарту та іспанської Гранади.

У серпні 2020-го Кравець знову повернувся до Динамо, але цього разу затримався у рідному клубі лише на один місяць. Мірча Луческу випустив його на поле лише одного разу – на 23 хвилини у матчі чемпіонату з ФК Львів

Минулої зими 33-річний Кравець несподівано оголосив про завершення професійної кар'єри.

Зі своєю майбутньою дружиною Ганною Артем познайомився в інтернеті у 2008 році. 3 грудня 2010 пара зіграла весілля.

25 листопада 2017-го родина Кравців стала вдвічі більшою завдяки народженню близнюків Владислава та Івана.

Наприкінці 2020-го подружжя розлучилося, проте через час відновило стосунки. Цікаво, що розірвати свій шлюб вони не встигли через початок пандемії коронавірусу.