Шахтар проти ФІФА: «гірники» не погоджуються з рішенням суду в Лозанні та готують апеляцію

Переглядів 688
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
0 голосів
Шахтар проти ФІФА: «гірники» не погоджуються з рішенням суду в Лозанні та готують апеляцію
Шахтар. Фото: Шахтар
Спортивний арбітражний суд (CAS) в Лозанні рішенням від 13 січня 2023 року відхилив позов Шахтаря у справі проти ФІФА через масову втечу легіонерів з початком війни в Україні.

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін оголосив про те, що в цій історії зарано ставити крапку. «Гірники» оголосили про наступний крок щодо пошуку справедливого рішення для Шахтаря.

«Ми не задоволені рішенням CAS. Ми підемо в Федеральний суд Швейцарії, у Єврокомісію, тому що ми впевнені, що ФІФА порушила антимонопольне законодавство. 

Якщо ФІФА продовжить використовувати це правило, наші збитки виростуть до 70 мільйонів євро. Ми також зустрінемось з ECA (Європейською асоціацією клубів), щоб пропрацювати документи, які дозволять нам вигравати позови проти ФІФА», – розповів Палкін в коментарі EFE.

Нагадаємо, Шахтар вимагає від ФІФА компенсації у розмірі 40 млн євро через запровадження Annexe 7 - правила ФІФА, що дозволило іноземним гравцям Шахтаря призупинити чинні контракти з клубом, що порушує закони України, Швейцарії та Євросоюзу про конкуренцію.

X