Скандал у Першій лізі: президент Оболоні Слободян жорстко прокоментував суддівство у матчі з Карпатами

Переглядів 56656
Павло Клименко Павло Клименко
4 голоси
Скандал у Першій лізі: президент Оболоні Слободян жорстко прокоментував суддівство у матчі з Карпатами
Фото: ФК Карпати
Президент київської Оболоні Олександр Слободян прокоментував поразку «пивоварів» у поєдинку четвертого туру Першої ліги групи Чемпіонська з Карпатами (1:2).

Матч завершився поразкою Оболоні від Карпат з рахунком 1:2. Переможний м'яч львівська команда забила на 90+11-й хвилині, хоча арбітр зустрічі Дмитро Євтухов компенсував сім хвилин.

Президент Оболоні Олександр Слободян залишився незадоволений роботою судді у цьому матчі.

«Вдесятьох грати проти дванадцяти на полі - це важко. Суддя додав сім хвилин до другого тайму. Гол нам забили на одинадцятій хвилині додаткового часу. Переграли на десять з половиною хвилин другий тайм. Ось вам і відповідь на запитання, чому наша команда програла 2:1. Звичайно, їхній гравець майстерно виконав штрафний. Але, у даному випадку, судді не дали нам зіграти, другий тайм особливо».

Також власник київського клубу акцентував увагу на проблеми роботи арбітрів в українському футболі.

«Я Тлумаку (головний тренер Карпат) з трибуни крикнув, що вони приїхали зі своїми суддями. Я більше нічого не буду говорити. Ми націлюємо гравців на досягнення найвищих місць у турнірній таблиці, але…  Звичайно, дуже багато включається потойбічних сил, починаючи з УАФ, суддівського корпусу, іноземних кураторів і т.п.».

За словами Слободян, в таких умовах важко здобувати перемоги.

«Іноземні куратори навіть дозволяють говорити суддям про те, хто повинен вийти в УПЛ, а хто не повинен, кого судити по правилах, а кому робити якісь пільги. І грати в таких умовах на перемогу не завжди виходить. Окремим функціонерам, президентам, тренерам потрібно бути соромно, як вони ведуть себе у цьому футболі».

Також Слободян додав, що очікує на позитивні зміни в українському футболі вже довгий час, але поки що мало що змінюється на краще.

«Я вже багато років думав, чи продовжувати в таких умовах? Чи можливо цю систему буде коли-небудь зламати? Ми чекаємо, що цю систему зламають, що наведуть нормальний лад у нашому футболі. Але, на жаль, поки що це тільки мрії. Мої, нашого футбольного клубу, наших вболівальників і людей, які розділяють наші погляди», – сказав Слободян в інтервʼю ПРОФУТБОЛ Digital.

Оболонь займає перше місце у турнірній таблиці Першої ліги групи Чемпіонська, маючи у своєму активі 21 очко.