Стали відомі деталі покарання Гента за образу фанатами Яремчука у матчі з Брюгге

Переглядів 657
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Стали відомі деталі покарання Гента за образу фанатами Яремчука у матчі з Брюгге
Роман Яремчук. Фото: ФК Брюгге
Дисциплінарний комітет професійного футболу Бельгії наклав на Гент штраф у розмірі 15 000 євро за неправомірні дії їхніх уболівальників у поєдинку із Брюгге.

Це покарання клуб поніс за дії своїх фанатів на домашньому матчі проти Брюгге (2:0) у 16-му турі чемпіонату Бельгії.

Під час гри вболівальники на трибунах почали палити фаєри та кидати їх на поле. Матч навіть довелося призупинити на деякий час, щоб усунути наслідки цих дій.

Завдяки тому, що Гент за цей інцидент сам виключив тринадцять уболівальників зі своїх домашніх матчів, а ще чотирнадцяти дав попередження, Комітет обійшовся умовним закриттям трибуни фанатів на один матч. За це порушення було накладено штраф у розмірі 10 000 євро.

Також під час тієї гри вболівальники Гента пронесли на стадіон банер із написом: «Смерть зрадникам – Яремчук Іуда», адресований українському форварду гостей Роману Яремчуку, який вийшов на заміну на 60-й хвилині.

Комітет оштрафував клуб за неуважність служби безпеки, яка допустила такий інцидент, на 5000 євро, оскільки Яремчук зазнав «величезних моральних збитків». Про це повідомляє Nieuwsblad.

Зазначимо, що Яремчук є колишнім гравцем Гента, за який виступав із 2018 по 2021 рік. Влітку 2021 року Романа було продано до Бенфіки, а через сезон знову повернулося до Бельгії. Щоправда, цього разу в Брюгге, який є принциповим суперником Гента.