Стало відомо, як буде проходити жеребкування кваліфікації на Євро-2024

Переглядів 1426
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Стало відомо, як буде проходити жеребкування кваліфікації на Євро-2024
Євро-2024. Фото: Google
Жеребкування відбірного раунду на чемпіонат Європи 2024 року відбудеться у 9 жовтня у німецькому місті Франкфурт. У церемоніє приймуть участь 53 збірних.

Збірна України та ще 52 національних команди 9 жовтня отримають суперників по відбірній групі до Євро-2024, що пройде у Німеччині. Початок жеребкування запланований на 13:00 за київським часом.

Нагадаємо, що основна стадія турніру пройде на десяти стадіонах Німеччини з 14 червня до 14 липня 2024 року. Участь у ньому братимуть 24 команди.

Подробиці:

  • Німеччина, як господар Євро-2024, автоматично потрапила до основної стадії змагань. 
  • Збірна росії відсторонена від змагань рішенням Виконавчого комітету УЄФА.
  • Збірна України не зустрінеться у матчах відбору з командою білорусі. Також буде низка інших обмежень, серед яких і розведення команд із суворим зимовим кліматом.
  • Команди-фіналісти Ліги націй під час жеребкування потраплять у групи від А до D, але якщо збірна Німеччини виграє свою групу Ліги націй, то три фіналісти, що залишилися, потраплять групи від А до С. Три команди з шостого кошика потраплять у три останні групи (від Н до J).
  • 53 збірних будуть розподілені на десять груп – сім груп по п'ять команд і три групи по шість команд.
  • Десять переможців груп і десять команд, які посіли другі місця, виходять до фінального турніру. Останні три місця будуть визначені у стикових матчах, які відбудуться у березні 2024 року.
  • Відбір поділений на два етапи: груповий етап (березень – листопад 2023 р). та плей-офф (березень 2024 р.).

Раніше ми писали, з якою цілю Андрій Шевченко відвідав Мілан

X