«Світова футбольна спільнота не буде закривати очі»: УАФ відреагувала на лист з УЄФА, попередивши заколотників

Переглядів 3341
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
2 голоси
«Світова футбольна спільнота не буде закривати очі»: УАФ відреагувала на лист з УЄФА, попередивши заколотників
Олег Протасов. Фото: УАФ
Перший віце-президент УАФ Олег Протасов прокоментував лист з УЄФА, в якому йдеться про наслідки втручання держави у роботу футбольних органів.

Сьогодні інфопростір сколихнула поява листа від УЄФА, який попередив про можливі наслідки для України, якщо чинний президент УАФ Андрій Павелко втратить свою посаду в незаконний спосіб.

Протасов нагадав, що незалежність футбольних інституцій записана в статутних документах ФІФА та УЄФА.

Очікувано, закривати очі на спроби провести незаконні вибори в УАФ світова футбольна спільнота не може і не буде. І справа не в Павелку чи в Протасові. Річ у тому, що членство національних футбольних асоціацій у міжнародних органах гарантується виключно неухильним дотриманням статутів УЄФА та ФІФА, а відповідно ‒ незалежністю діяльності національних футбольних структур.

Будь-яке порушення цього правила «може призвести до призупинення членства УАФ у ФІФА та УЄФА відповідно до ст. 16 Статуту ФІФА та ст. 9 Статуту УЄФА». На цьому наголошують самі організації у листі, що публікую в цьому дописі.

Як і ФІФА та УЄФА, я особисто сподіваюся на те, що у «рейдерів» та замовників акту знищення авторитету українського футболу вистачить сміливості визнати помилки. Визнати, що не можна вбивати УАФ ‒ а це сотні тисяч гравців (дорослих, юніорів, дітей) тренерів, арбітрів по всій країні ‒ на вимогу якогось з клерків чи то в ОП, чи то ще де інде, ‒ написав Протасов у Facebook.

Зазначимо, що на завтра попередньо запланований позачерговий Виконком УАФ, на якому Павелка спробують повалити, а його наступником зробити Андрія Шевченка.